Επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων του προγράμματος, προτάσεις και προοπτικές σύγχρονης επιχειρηματικότητας
Επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων του προγράμματος, προτάσεις και προοπτικές σύγχρονης επιχειρηματικότητας

Ο Δήμος Ιεράπετρας και η Αναπτυξιακή Σύμπραξη: «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», στο πλαίσιο της δράσης: Δημοσιότητα – Ευαισθητοποίηση» του προγράμματος

«Στηρίζουμε την Εργασία και την Ανάπτυξη», διοργανώνουν  την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 εσπερίδα με θέμα «Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης Δήμων Ιεράπετρας και Σητείας. Επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων του προγράμματος, προτάσεις και προοπτικές σύγχρονης επιχειρηματικότητας»

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας την Τετάρτη 11 Μαρτίου στις 18:00 και ομιλητές θα είναι ο κ. Μανώλης Κ. Τσαντάκη, Διαχειριστής της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», ο κ. Γιώργος Σισαμάκης, Οικονομολόγος, ο κ. Μανώλης Δ. Τσαντάκης, Στέλεχος της Εταιρείας Αναπτυξιακών Μελετών, η κα. Μαρία Κασσωτάκη,  Προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Κρήτης,  ο κ. Βαγγέλης Δρίμτζιας, Πρόεδρος του DKG GROUP και ο κ. Χάρης Ροδιτάκης, πρώην στέλεχος της Περιφέρειας Κρήτης.

Στην Εσπερίδα θα παρουσιαστούν προγράμματα ενίσχυσης επιχειρηματικότητας του ΠΕΠ  Κρήτης 2014 – 2020, επιτυχημένες κοινωνικές επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα θα γίνει αναφορά στις προϋποθέσεις επιτυχίας μια κοινωνικής επιχείρησης, καθώς και στην μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων, στον αγροτουρισμό και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και επίσης στις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις δημιουργίας επιχειρήσεων.

Τέλος θα παρουσιαστούν παραδείγματα καλών πρακτικών δύο υφιστάμενων Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων της περιοχής της Ιεράπετρας, της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» και του Αγροτικού Οικοτεχνικού Συνεταιρισμού Χειροτεχνών «Χειρο-ποίηση».

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos