ΣητείαΠολύ μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ημερίδα για τις τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη που έγινε την Παρασκευή (27/1) στο Πολύκεντρο της Σητείας, από το πρωί έως σχεδόν τις 6 το απόγευμα. Παρουσιάστηκαν τέσσερα επενδυτικά σχέδια που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή από τον κόλπο της Φανερωμένης μέχρι και τον Κάβο Πλάκο στο Παλακαστρο.

Όπως ήταν αναμενόμενο το μεγαλύτερο μέρος στης παρουσίασης πήρε η επένδυση της Minoan Group Plc, στον Κάβο Σίδερο, με πολλές λεπτομέρειες στη παρουσίαση. Βέβαια αυτή τη φορά το μέγεθος της επένδυσης, από τη μεγαλύτερη επένδση στη χώρα μετά το αεροδρόμιο των Σπάτων έχει συρικνωθεί στο μέγεθος του ΠΕΠ Κρήτης (;).
 
Τα άλλα τρία σχέδια παρουσιάστηκαν εν τάχει και αφορούν 1000 κλίνες στο κόλπο Φανερωμένης της Ικτίνος Α.Ε., 2.500 κλίνες των Επιχειρήσεων Ανατολικής Κρήτης στην Αγία Φωτιά και 5000 κλίνες του Ομίλου Ιωάννου στον Κάβο Πλάκο.
 
Οι εισηγητές από εκεί και πέρα ανέπτυξαν μια σειρά προβληματισμούς με κυριότερους εκείνους της Οικολογικής Ομάδας Σητείας για τα γκολφ, του ΓΕΩΤΕΕ για τον τρόπο ανάπτυξης όλων αυτών των επενδύσεων και του Δημάρχου Χερσονήσου ο οποίος εξέφρασε τους φόβους του για αλλοίωση της περιοχής από τέτοιου μεγέθους έργα και κοσμοσυρροή.
 
Αλλά και ο Δήμαρχος Ιτάνου επανέλαβε για πολλοστή φορά την άποψη του ότι θα πρέπει να συσταθεί ένας φορέας που θα ελέγχει όλο αυτό το μεγαλεπήβολο έργο.
 
Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με αρκετά αναπάντητα ερωτηματικά σε πολύ κόσμο, αφού ο χρόνος που είχε προβλεφτεί είχε προ πολλού καλυφτεί και έτσι γύρω στις 6 το απόγευμα, αναγκαστικά ολοκληρώθηκε.
 
Πάντως το κλίμα στη Σητεία είναι υπέρ των επενδύσεων χωρίς δεύτερες σκέψεις, αλλά μέχρισ στιγμής όλα όσα έχουν ανακοινωθεί, αποτελούν σχέδια επί χάρτου.

Το μέλλον θα δείξει…..

Print Friendly, PDF & Email

Από manos