Τουρκοκρητικοί στον δήμαρχο Αγίου Νικολάου
ανταλλαγή αναμνηστικών

“Ανάμεσα στους λαούς και στις δύο πλευρές του Αιγαίου η σχέση είναι εξαιρετική! Ζητήματα κυρίως πολιτικής είναι εκείνα που δημιουργούν τα όποια θέματα…

Νομίζω ότι η δυνατότητα προσέγγισης των δύο περιοχών μέσω των πολιτιστικών τους συλλόγων, είναι εφικτή. Μπορούμε ν΄ αναλάβουμε δράσεις που συνδέουν τις δύο περιοχές- λόγω της κοινής τους καταγωγής- που θα δώσουν περαιτέρω την δυνατότητα σε βάθος χρόνου να υπάρξουν καλύτερες συνθήκες προσέγγισης “.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την επίσκεψη αντιπροσωπείας Τουρκοκρητικών στο δημαρχείο της πόλης.

Τουρκοκρητικοί στον δήμαρχο Αγίου Νικολάου
αναμνηστική φωτογραφία από την επίσκεψη

Η αντιπροσωπεία ζήτησε από τον Δήμαρχο, την ανάπτυξη πολιτιστικών σχέσεων ανάμεσα στην Τουρκία και στην Κρήτη, ενώ προσκάλεσαν τόσο τον ίδιο, όσο και τους συνεργάτες του, να συμμετάσχουν στο ετήσιο φεστιβάλ που οργανώνει η Ομοσπονδία των τουρκοκρητικών τα τελευταία 8 χρόνια στο τέλος Μαίου. Μια διοργάνωση που έχει γίνει πλέον θεσμός για την συγκεκριμένη περιοχή, και όπως έγινε γνωστό συγκεντρώνει αρκετές χιλιάδες κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της ολιγοήμερης παραμονής τους στην Κρήτη, η αντιπροσωπεία των τουρκοκρητικών επισκέφθηκαν τη Βιάννο, το Χαράσο , την Ιεράπετρα και το Ηράκλειο.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Χάρης Αλεξάκης, ο Κωνσταντινοπολίτης κ. Θανάσης Τσίμπης και ο γιατρός κ. Κωστής Πιταροκοίλης, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια φρόντισε ώστε να μεταβούν μουσικά σχήματα από τον Άγιο Νικόλαο στο Κουσάντασι, προκειμένου να συμμετάσχουν στο παραπάνω φεστιβάλ.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos