Τους Αποθανόντες Καρπάθιους που υπηρέτησαν στις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις τίμησε το Πανκαρπαθιακό Ίδρυμα Αμερικής
Τους Αποθανόντες Καρπάθιους που υπηρέτησαν στις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις τίμησε το Πανκαρπαθιακό Ίδρυμα Αμερικής

Με ειδική μνεία στους αποθανόντες Καρπάθιους της Αμερικής που υπηρέτησαν στις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις και ιδιαίτερα σε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους στο πεδίο μάχης,

πραγματοποίησε το Πανκαρπαθικό  Ίδρυμα Αμερικής  το Ετήσιο Μνημόσυνο του την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015 στην Εκκλησία  του Αγίου Γεωργίου(Clifton N.J)

Αμέσως μετά το Μνημόσυνο,  προσφέρθηκε ελαφρύ γεύμα στην  Κοινοτική  Αίθουσα της Εκκλησίας και ακολούθησε αναμνηστική παρουσίαση αφιερωμένη στη μνήμη των απελθόντων  Καρπαθίων και περιελάμβανε πάνω από 490 φωτογραφίες.

Πάλι και φέτος, ο Μανώλης Ι. και Ευαγγελία Νιοτή μαζί με την οικογένειά τους πρόσφεραν τα φαγητά  εις μνήμη  της αγαπημένης  μητέρας και γιαγιάς τους  Μαγκαφούλας Ι. Νιοτή.

Κατά την διάρκεια της αναμνηστικής παρουσίασης διαβάστηκαν  αποσπάσματα επιστολών  του  Καρπάθιου στρατιώτη Δημήτρη Δαλιάνη που υπηρέτησε  στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο , μεταξύ αυτού και της μητέρας του Μαρίας Παντελή Δαλιάνη  και αδελφής του Αφροδίτης Δαλιάνη Δερμεζιδάκη, από την κατάταξή του στον Αμερικανικό Στρατό μέχρι που έχασε  τη ζωή του στην απόβαση της Νορμανδίας.

Ο Δήμαρχος Καρπάθου απέστειλε χαιρετισμό μέσω της αντιπροσωπείας του Δήμου που ταξίδεψε στην Αμερική  και παρέστησαν τα μέλη της στην εν λόγω τιμητική  εκδήλωση και συγκεκριμένα, ο κ. Μιχάλης Λυτός εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος επί των Δημοσίων Σχέσεων, Νεολαίας και Εθελοντισμού  και ο  Αντιπρόεδρος  της Δημοτικής Κοινότητας Πηγαδίων Χαρίσιος  Σεβδαλής: 

 «Αγαπητοί μου  συμπατριώτες ,

Θα ήθελα να εκφράσω την ιδιαίτερη χαρά και συγκίνησή μου για την σημερινή  σας εκδήλωση. Χαρά, για την πρόσκλησή σας και συγκίνηση γιατί αγαπημένοι φίλοι ,Καρπάθιοι, φίλοι και συγγενείς   θα έχετε την ευκαιρία να βρεθείτε σήμερα, όλοι μαζί,  για το Ετήσιο Μνημόσυνο του Παγκαρπαθιακού Ιδρύματος  και να θυμηθείτε εκείνους που έφυγαν και δεν είναι πια μαζί μας.

Κύριε Πρόεδρε του Πανκαρπαθιακού Ιδρύματος και μέλη του Δ. Σ., συγχαίρω ειλικρινά  την πρωτοβουλία σας  να αποτείνετε   φόρο τιμής προς τα παλαιά μέλη, τους δωρητές και εκείνους  προς τιμήν των οποίων  έχουν γίνει δωρεές   προς το Ίδρυμα.

Αξιέπαινη επίσης είναι η πρωτοβουλίας σας  να γίνει ειδική μνεία  στους αποθανόντες Καρπάθιους της Αμερικής  που υπηρέτησαν  στις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις  και ιδιαίτερα σε αυτούς που  έχασαν  τη ζωή τους  στο πεδίον της μάχης.

Συνεπώς, η εκδήλωσή σας είναι  επιτυχής και  λυπάμαι που δεν μπορώ να είμαι μαζί σας . Είναι όμως η σκέψη μου και μοιράζομαι ήδη μαζί σας, την προσευχή σας  για όλους τους απελθόντες  δικούς μας ανθρώπους που έφυγαν για το ταξίδι της αιωνιότητας,   και που μας λείπουν αφάνταστα.

Κλείνοντας, επιτρέψτε μου να θυμίσω  έναν αγαπημένο στίχο δημοτικού τραγουδιού   που υπογραμμίζει τον αβάσταχτο πόνο του θανάτου στην ξενιτιά  με την ευχή  να είναι ο προσωπικός πόνος του  καθενός από εσάς  όσο πιο υποφερτός γίνεται:

« Η Ξενιτιά και ο Θάνατος  αδέλφια  που  λογούνται»

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Ο Δήμαρχος  Καρπάθου,  Ηλίας Ανδρ.  Λάμπρος

Το Γραφείο Τύπου του Δήμου Καρπάθου ευχαριστεί τον Πρόεδρο του Πανκαρπαθιακού Ιδρύματος Αμερικής κ. Βασίλειο Ν.  Χαλκιά – οδοντίατρο- για τις πληροφορίες και για το φωτογραφικό υλικό.
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos