Από τη βράβευσηMέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος του Κοινωφελούς Εκκλησιαστικού Ιδρύματος «Παναγία η Ακρωτηριανή», Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, απένειμε τα χρηματικά βραβεία στους μαθητές και τις μαθήτριες των Λυκείων της περιφέρειας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας και των Εκκλησιαστικών Σχολών της Κρήτης κατά τα δύο τελευταία έτη.

Πρόκειται για το καθιερωμένο βραβείο που έχει θεσπισθεί από το Ίδρυμα για τους πρώτους απόφοιτους των τριών Ενιαίων Λυκείων και των δύο ΤΕΕ-Ε.Π.Α.Λ. της Ιεράπετρας και της Σητείας, του Εκκλησιαστικού Λυκείου Χανίων και της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, το οποίο συνολικά ανήλθε στο ποσό των 10.500 Ευρώ.
Η απονομή των βραβείων και του χρηματικού ποσού των 700 Eυρώ για τον καθένα αριστούχο μαθητή έγινε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Σητείας κατά τη διάρκεια της τελετής κοπής της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας για τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή λαό της επαρχίας Σητείας.
Από τη βράβευσηΟ Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος συνεχάρη τους μαθητές και τις μαθήτριες που αρίστευσαν, καθώς και τους γονείς τους, και τους ευχήθηκε καλές σπουδές, ενώ αναφέρθηκε στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας του Iδρύματος, την οποία χαρακτήρισε ευλογία για τον τόπο και την Ιερά Μητρόπολη. Όπως σημείωσε πέρασε μέσα από «συμπληγάδες πέτρες», ώσπου να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς και να δρομολογηθεί η επένδυση για την αξιοποίηση των 26.000 στρεμμάτων του Kοινωφελούς Iδρύματος της Mητροπόλεως, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι το 2008 θα υπάρξει τελεσίδικη απόφαση και θα ξεκινήσει επιτέλους η υλοποίηση του πολυπόθητου αυτού έργου προς όφελος των νέων της επαρχίας Σητείας και της ευρύτερης περιοχής.

Η κοπή της πίτας Νωρίτερα ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό, στον οποίο συμμετείχαν οι Εφημέριοι της επαρχίας Σητείας, και ακολουθώντας το εκκλησιαστικό έθος ευλόγησε και έκοψε τη Βασιλόπιτα κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό του έργου της Τοπικής Εκκλησίας κατά το περασμένο έτος. Προηγήθηκε η προσφώνηση του Πανοσιολ. Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμ. Κυρίλλου Διαμαντάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη αξιοποιήσεως του χρόνου, καθώς και στο ανύστακτο ποιμαντικό ενδιαφέρον του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Ευγενίου για τον ευσεβή και φιλόθεο λαό των δύο επαρχιών Ιεράπετρας και Σητείας.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Νικ. Κουρουπάκης, ο Αντινομάρχης Λασιθίου κ. Θεοδ. Πατεράκης, η Αντιδήμαρχος κ. Αικ. Ζερβάκη, τα μέλη του Κοινωφελούς Εκκλησιαστικού Ιδρύματος «Παναγία η Ακρωτηριανή» και αρκετός κόσμος.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos