Το αιολικό πάρκο στην Επισκοπή έχει (και) την δική σας υπογραφή
οι βάσεις των ανεμογεννητριών έχουν ήδη στηθεί…

Ανοικτή επιστολή στον δήμαρχο Ιεράπετρας Θεοδόση Καλαντζάκη:

Αξιότιμε κε δήμαρχε,

σε πρόσφατη ραδιοφωνική σας συνέντευξη αναφερθήκατε και στο θέμα των αντιδράσεων για τις ανεμογεννήτριες και μεταξύ άλλων είπατε ότι

  1. το μόνο που μπορούσατε να κάνετε ήταν να υπογράψετε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και από εκεί και πέρα υπεύθυνο είναι το υπουργείο και οι πολιτικές επιλογές.
  2. ότι όσοι σας κάνουν κριτική και καταφέρονται και κατά του προέδρου της κοινότητας Κάτω Χωριού επιδιώκουν την προσωπική τους προβολή και παραταξιακά οφέλη.
  3. Σε όλη σας την πορεία εμφανίζετε την εικόνα του ανθρώπου που διεκδικεί από την εκάστοτε πολιτική εξουσία τα μέγιστα για τον τόπο του. Θεωρείτε ότι μια υπογραφή σας αρκεί και ότι δεν υπήρχε τίποτα άλλο να κάνετε; Ρωτήστε και άλλους κοινοτικούς άρχοντες που μπαίνουν μπροστά στον αγώνα των συμπολιτών τους (στα Άγραφα, στην Τήνο στην Πάρο, στο Οροπέδιο Λασιθίου και αλλού) και δεν αρκέστηκαν σε μια απλή υπογραφή. Θεωρείτε ότι για την  προστασία και τη ανάδειξη των αρχαιοτήτων του Ισθμού κάνατε ότι ήταν δυνατόν; Να σας θυμίσουμε λοιπόν ότι η απόφαση της προηγούμενης υπουργού κ. Μυρσίνης Ζορμπά για παραπομπή του θέματος στο ΚΑΣ, που αποτέλεσε μια πρόσκαιρη νίκη για τον τόπο μας, ήταν αποτέλεσμα των προσπαθειών της Επιτροπής Πολιτών και όχι δικών σας ενεργειών. Το ίδιο ισχύει και για την πανελλήνια δημοσιότητα που δόθηκε στο θέμα (με δημοσιεύματα και συλλογή υπογραφών, ενημερώσεις αρχαιολόγων κοκ) όπως και για την Αναφορά που έγινε πρόσφατα  προς την υπουργό πολιτισμού στο Ελληνικό κοινοβούλιο από βουλευτή του νομού μας τον οποίο ενημερώσαμε.
  • Να σας θυμίσουμε επίσης ότι εσείς προσφέρατε σε σύσκεψη που έγινε στο γραφείο σας νομική βοήθεια στους πολίτες. Υπόσχεση και προσφορά που ουδέποτε υλοποιήσατε. Και όταν αποφασίσατε να εγκρίνετε δαπάνη για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ενώ υπήρχαν και ενδιάμεσα νομικά μέτρα), πάρα τις επιφυλάξεις μας για τις προθέσεις σας, την αποδεχθήκαμε και σας στείλαμε τα στοιχεία που είχαμε συλλέξει. Δεν είχατε την ευγένεια ούτε καν να μας ενημερώσετε.

Ολα αυτά είναι γνωστά. Δεν θα μπαίναμε στην διαδικασία να σας απαντήσουμε αν το δεύτερο σημείο της τοποθέτησης σας, αποδίδοντας μας  προθέσεις  που μας αδικούν, δεν προσέβαλε τον καθένα από εμάς προσωπικά καθώς και τους υπόλοιπους συναγωνιστές μας. Εκ μέρους λοιπόν όλων θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο:

  • Είμαστε εμείς που αναδείξαμε το θέμα και πρωτοστατήσαμε στις κινητοποιήσεις για την Θρυπτή χωρίς ποτέ να διεκδικήσουμε δάφνες ή την πατρότητα της επιτυχίας. Και χωρίς βεβαια να προσπαθήσουμε να αποκομίσουμε οποιοδήποτε όφελος.  Είμαστε οι ίδιοι που και στις δύο περιπτώσεις (στην Θρυπτή και στην Επισκοπή) αναλάβαμε την πρωτοβουλία να ενημερώσουμε τους πολίτες μια υποχρέωση που ανήκε σε εσάς ως δημοτική αρχή. 
  • Είμαστε εμείς που, με κόστος χρόνου και χρημάτων, αναλάβαμε με άλλους συμπολίτες μας να αγωνιστούμε για την μη πραγματοποίηση των επενδύσεων αυτών. Την ίδια ώρα που εσείς επαναπαυόσασταν στην ..υπογραφή σας.
  • Είμαστε εμείς που αγωνιστήκαμε να μην γίνει όλος αυτός ο αγώνας αντικείμενο πολιτικής ή παραταξιακής διαμάχης. Αντίθετα είναι μέλη της παράταξης σας που απείχαν ή που, στην περίπτωση της Επισκοπής, αποσύρθηκαν όταν είδαν ότι θίγονται πρόσωπα και πράγματα.
  • Είμαστε εμείς που καταγγείλαμε την αδιαφανή δωροληψία του προέδρου της κοινότητας Κάτω Χωριού από τους επενδυτές την ώρα που εσείς την θεωρήσατε νόμιμη και ηθική.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν μας είναι ευχάριστη η δημοσιότητα με τέτοιου είδους αφορμές.

Όλα αυτά οφείλουμε να καταθέσουμε δημόσια ώστε οι συμπολίτες μας να γνωρίζουν την πραγματικότητα.

Το αιολικό πάρκο στην Επισκοπή έχει (και) την δική σας υπογραφή.

5/5/20 Ιεράπετρα

Εκ μέρους της Επιτροπής Πολιτών (κατά αλφαβητική σειρά)

Γιαννίδης Δημήτρης

Λιαπάκης Μιχάλης

Νικητίδης Πρόδρομος

Ρεμεδιάκης Γιάννης

Τομαδάκης Γιώργος

Φωθιαδάκης Μιχάλης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos