Το γυμνάσιο Κουτσουρά στο Juniors Engineer Academy
Έλληνες και Γερμανοί μαθητές

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του διεθνούς προγράμματος Junior Enigineer Academy (Ακαδημία Μικρών Μηχανικών) του ιδρύματος της Deutsche  Telecom,

από τις 29/10/2016 έως τις 04/11/2016, δέκα μαθητές από την Β και Γ τάξη από το Γυμνάσιο Κουτσουρά, επισκέφθηκαν το Γυμνάσιο Φρέχεν της Κολωνίας (Gymnasium der stadt Frechen) στη Γερμανίας.

Στο Γυμνάσιο Φρέχεν οι μαθητές των δύο σχολείων εργάστηκαν σε μεικτές ομάδες και είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν στην εκπόνηση εργασιών που αφορούν τη Μηχανική, τη Μικροηλεκτρονική και τη Φυσική. Η γενικότερη θεματολογία των εργασιών εντάσσεται στο πλαίσιο με τίτλο “Green Engineering” και στόχος είναι εκτός των άλλων, οι εργασίες αυτές να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές σε θέματα περιβάλλοντος.

Οι μαθητές μας, εκτός τις εργασίες τους, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και μαθήματα σύμφωνα με το κανονικό πρόγραμμα του Γερμανικού σχολείου, αλλά και να πραγματοποιήσουν πολύ ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές και πολιτιστικές επισκέψεις. Η φιλοξενία ήταν υποδειγματική με τα παιδιά να αναπτύσσουν ισχυρές φιλίες μεταξύ τους. Τον ερχόμενο Μάιο θα έχουμε την ευκαιρία να ανταποδώσουμε την φιλοξενία αφού οι οικογένειες των μαθητών μας θα υποδεχτούν αντίστοιχα τους δέκα μαθητές από το Γυμνάσιο Φρέχεν.

Το πρόγραμμα Junior Enigineer Academy (http://www.telekom-stiftung.de/dts-cms/en/junior-engineer-academy) εκπονείται και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ίδρυμα της Deutsche  Telecom. Το πρόγραμμα υλοποιείται τα τελευταία χρόνια σε επιλεγμένα σχολεία στη Γερμανία και έως σήμερα μόλις 78 σχολεία από όλη τη Γερμανία έχουν ενταχθεί σε αυτό. Το περασμένο έτος το ίδρυμα της Deutsche  Telecom αποφάσισε να επεκτείνει το πρόγραμμα και εκτός Γερμανίας καλώντας τα σχολεία που συμμετέχουν ήδη στο πρόγραμμα να αναπτύξουν διεθνείς διμερείς συνεργασίες. Είναι ιδιαίτερη τιμή για το Γυμνάσιο Κουτσουρά να αποτελεί το πρώτο σχολείο εκτός Γερμανίας που συμμετέχει στη δράση. Για της ανάγκες της  εφαρμογής του προγράμματος εκτός από την μετακίνηση των μαθητών μας στη Γερμανία, προβλέπεται και ο εμπλουτισμός του σχολικού μας εργαστηρίου με εξοπλισμό που αφορά στην υλοποίηση των εργασιών των μαθητών. Στο πλαίσιο αυτό, παραλάβαμε πριν λίγες μέρες και έχουμε αρχίσει ήδη να συναρμολογούμε εκτυπωτή τρισδιάστατης εκτύπωσης (3D Printer).

Οι καθηγητές του προγράμματος                                                                   Ο  Διευθυντής

Ορφανάκης Μιχαήλ  ΠΕ04.01                                                               Περαντώνης Γεώργιος  ΠΕ03

                      Καλλίας Ιωάννης ΠΕ19

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos