Το Γυμνάσιο Νεάπολης προετοιμάζεται για τη Μαθητιάδα
Μαθητιάδα, Μαθητική Ολυμπιάδα

Η Μαθητιάδα είναι μια εκδήλωση που περιλαμβάνει αθλητικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και επιστημονικές δράσεις. Στα πλαίσια των αθλητικών δράσεων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «Μαθητική Ολυμπιάδα» μιας και περιλαμβάνει

τη διεξαγωγή όλων των ολυμπιακών αθλημάτων, χωρίς όμως το άγχος της νίκης, αφού οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν σε οποιοδήποτε άθλημα. Στις υπόλοιπες δράσεις τα σχολεία προβάλλουν τον τόπο τους, τα ήθη και τα έθιμά τους.

Καθένας από τους νομούς της Ελλάδας αλλά και από τις υπόλοιπες χώρες όπου υπάρχουν ελληνικά σχολεία και συμμετέχουν στη Μαθητιάδα, έχει το δικό του στεγασμένο εκθεσιακό περίπτερο, στο οποίο παρουσιάζει τα τοπικά του προϊόντα και τις ιδιαίτερες παραδόσεις του, καθώς και δράσεις που πραγματοποιούνται από το σχολείο και  φορείς της τοπικής κοινωνίας.

Τα συγκεκριμένα περίπτερα λέγονται «Γωνιές της Ελλάδας» και καλύπτουν μία υπαίθρια έκταση 600 τετραγωνικών μέτρων. ­Σαν ένας ζωντανός πολιτιστικός χάρτης του Ελληνισμού, δίνει την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες της Μαθητιάδας να ανακαλύψουν την πατρίδα μας και τις ομορφιές της.

Το Γυμνάσιο Νεάπολης στη Μαθητιάδα …..

Το Γυμνάσιο Νεάπολης – για πρώτη φορά στην ιστορία του – επιλέχτηκε ως μοναδικός εκπρόσωπος του νομού Λασιθίου και ως ένα από τα τέσσερα σχολεία της Κρήτης, προκειμένου να συμμετάσχει στη Μαθητιάδα, η οποία θα διεξαχθεί από 18 έως 22 Μαΐου 2018, στην Πρώτη Σερρών και στην ευρύτερη περιοχή.

Στην προσπάθεια να στηθεί ένα αντιπροσωπευτικό περίπτερο που να προβάλλει το νομό και το Δήμο Αγίου Νικολάου σε κάθε δυνατό επίπεδο, το σχολείο απευθύνεται στο Δήμο, την Περιφέρεια, σε φορείς και επιχειρήσεις του τόπου και ζητά τη βοήθειά τους οικονομική ή σε είδη που μπορούν να τοποθετηθούν στο περίπτερο.

Με τον τρόπο αυτό θα διαφημιστεί ο τόπος μας και τα προϊόντα του και θα παρουσιαστεί με τον καλύτερο τρόπο η «Λασιθιώτικη Γωνιά».

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos