Μπένος, Κουνενάκης, Δανέλλης

Από την επίσκεψη

Αρχαία θέατρα του νομού Λασιθίου επισκέφτηκε το Σάββατο (15/11), ο ιδρυτής και ψυχή του σωματείου «Διάζωμα», Σταύρος Μπένος, ενός φορέα του οποίου όνειρο αποτελεί να διασωθεί και να αναδειχτεί η πολιτιστική κληρονομιά, ιδιαίτερα δε τα αρχαία θέατρα. Το πρωί επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, Δημήτρη Κουνενάκη, συνοδευόμενος από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Δήμαρχο Χερσονήσου Σπύρο Δανέλλη, όπου αντάλλαξαν απόψεις για την ανάδειξη και χρήση των αρχαίων θεάτρων.

Ο κύριος Μπένος, εξήγησε πως συνελήφθη η ιδέα του σωματείου, ιδιαίτερα κατά το πέρασμα του από το Υπουργείο Πολιτισμού και πως υλοποιήθηκε αυτό που είναι σήμερα, παράλληλα με τα σχέδια για το μέλλον. Το Διάζωμα μας είπε, είναι ένας ιδιωτικός φορέας που σκοπό έχει την ανάδειξη και προστασία των μνημείων σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού. Η συμβολή του θα είναι η γρήγορη προώθηση κάποιων έργων ή μελετών, μέσα από την ευελιξία που προσφέρει το σωματείο σε αντίθεση με τη κρατική γραφειοκρατία.

Στο Κουφονήσι, το μικρό θεατράκι

Από την επίσκεψη

Όποιος θέλει μπορεί να γίνει μέλος στο Διάζωμα. Δεκτές χορηγίες από όλους, ενώ τα οικονομικά θα είναι απόλυτα διαφανή, μέσα από τον δικτυακό τόπο του σωματείου. Ήδη έχει προσελκύσει μεγάλες δωρεές και χορηγίες για διάφορα θέατρα σε όλη την Ελλάδα και ο αριθμός αυξάνεται. Ακόμα και τα πρακτικά των συνεδριάσεων έχουν όλα αναρτηθεί στον δικτυακό τόπο. Όπως μας είπε ο κύριος Μπένος, για κάθε μνημείο θα υπάρχει ο σχετικός του χώρος με διάφορες πληροφορίες για τον καθένα που θα ήθελε συνεισφέρει.

Το οδοιπορικό του Σταύρου Μπένου στο Λασίθι, ξεκίνησε από την Αρχαία Λατώ, συνεχίστηκε στα Γουρνιά, μετά το Κουφονήσι και τέλος στην Ιεράπετρα, όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μανώλη Μαστοράκη. Λόγω του προχωρημένου της ώρας, η αποστολή δεν είδε ούτε την αρχαία Ιεράπυτνα ούτε την αρχαία Δρήρο.

Διαβάστε επίσης: "Διάζωμα", Α΄ γενική συνέλευση

Ο δικτυακός τόπος: www.diazoma.gr

Print Friendly, PDF & Email

Από manos