Από τη συνάντηση Αντιπροσωπεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λασιθίου αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Μ. Πεπόνη, τον Γραμματέα Γ. Φαζό, το μέλος του Δ.Σ. και Γραμματέα του Σωματείου Ξενοδ/λων κα. Μαρία Φαζού, τον πρόεδρο του Σωματείου Ηλεκτροτεχνιτών Κ. Καλλιωράκη καθώς και τον αντιπρόσωπο στο ΕΚΛ Γ. Κουρίνο συναντήθηκε χθες (8.9) με τον Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σάββα Τσιτουρίδη. Στην συνάντηση το παρών έδωσε και ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.
 
Στη σύσκεψη που έγινε ετέθησαν από το Εργατικό Κέντρο όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και συνταξιούχους του νομού Λασιθίου και που έχουν να κάνου τόσο με τις υποδομές όσο και με τις υπηρεσίες του Υπουργείου στο Νομό συνολικά.
 
Εργατικές Κατοικίες, Πολυϊατρείο, προσλήψεις ιατρών, προσωπικού στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, θέματα του ΤΑΞΥ ,δημιουργία επιτροπής συντάξεων στο Νομ και άλλα Επίσης επισημάνθηκε η αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και μάλιστα θανατηφόρων και ζητήθηκε η ίδρυση Τμήματος Υγιεινής και Ασφάλειας.
 
Τέλος συζητήθηκε η δυνατότητα για γενική ανάπλαση όψεως και των εξωτερικών χώρων τω εργατικών κατοικιών στο Νοσοκομείο(δίπλα στο Εργατικό Κέντρο) οι οποίες έχουν κτιστεί το 1956.
 
Η ανταπόκριση του υπουργού υπήρξε θετική. Δέχτηκε μάλιστα την πρόσκληση να επισκεφτεί το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου αρχές Ιουλίου συνοδυόμενος από το σύνολο των Διοικητών και Προέδρων των Οργανισμών ευθύνης του Υπουργείου.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos