Ευρωπαϊκό ΚοινοβούλιοΤην ανάγκη να προχωρήσει γρήγορα και με συγκεκριμένο σχέδιο, η δημιουργία του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Τεχνολογίας (Ε.Ι.Τ.) και να πάρει τη θέση του Ευρκοινοβουλίου στο Στρασβούργο επισημαίνει ο κρητικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Ελευθέρων Δημοκρατών της Γερμανίας, Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Ο κ. Χατημαρκάκης υποστηρίζει την εγκατάσταση του Ε.Ι.Τ. στο χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο και έχει ξεκινήσει μια μεγάλη εκστρατεία και δημόσια διαβούλευση για το σκοπό αυτό, τόσο στη Γαλλία, όσο και στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
Ο ευρωβουλευτής χαιρετίζει την αναγνώριση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για ένα Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Τεχνολογίας (ΕΙΤ), που θα συμβάλλει στη δικτύωση με τα καλύτερα τμήματα των πανεπιστημίων της Ευρώπης και των ερευνητικών κέντρων.
«Είναι ένα σημαντικό βήμα για να καλύψουμε το υπάρχον κενό μεταξύ της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, της έρευνας και της καινοτομίας. Έχουμε αυξήσει ήδη τις ελπίδες των πολιτών της Ε.Ε. με τις υποσχέσεις μας για περισσότερη οικονομική ανάπτυξη και εργασία», σημειώνει επισημαίνοντας την καθυστέρηση που παρατηρείται.
Έτσι ενώ οι ηγέτες της Ε.Ε. εξετάζουν τις πιθανές ενέργειες που πρέπει να γίνουν, η Ευρώπη μένει πιο πίσω από την καινοτομία των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας και η διαρροή επιστημόνων προς τις ΗΠΑ συνεχίζεται.
«Αντί της αναμονής περίμενα τα περαιτέρω βήματα, επειδή η Επιτροπή είχε κληθεί για να υποβάλει μια πρόταση για την καθιέρωση ενός EIT, πρέπει επιτέλους να προσφέρουμε στους νέους ερευνητές και στους επιχειρηματίς την καινοτομία και την φιλική ατμόσφαιρα που αναζητούν όλοι», καταλήγει.
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι
Print Friendly, PDF & Email

Από manos