Το ζήτημα της εντοπιότητας έθεσαν οι αρχαιοφύλακες στον δήμαρχο
οι αρχαιοφύλακες στον δήμαρχο Αγίου Νικολάου

Με αφορμή την κατάργηση της πριμοδότησης της εντοπιότητας ως κριτήριο κατάταξης των υποψηφίων στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ – φύλακες αρχαιολογικών χώρων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αγίου Νικολάου –

επισκέφθηκαν σήμερα τον Δήμαρχο κ. Αντώνη Ζερβό, εκθέτοντας τα ζητήματα που απασχολούν το συγκεκριμένο κλάδο, ζητώντας παράλληλα και την δική του συνδρομή για την επίλυση τους.

Σε δηλώσεις του λίγο μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, αναφερόμενος στην υφιστάμενη διαδικασία πιστοποίησης η οποία ουσιαστικά ακυρώνει το ζήτημα της εντοπιότητας, έκανε γνωστό ότι προέτρεψε τους υπαλλήλους να έρθουν σε επαφή τόσο με το γραφείο προσωπικού του Δήμου που διαχειρίζεται το ζήτημα των προσλήψεων του ΑΣΕΠ, αλλά και με την Αρχαιολογική Υπηρεσία προκειμένου να υπάρξει μια σαφής εικόνα για το θέμα που έχει ανακύψει.

Ωστόσο όπως ο ίδιος σημείωσε σύμφωνα με τις υποδείξεις του αρμόδιου υπουργείου μοριοδοτούνται μόνο οι παραμεθόριες περιοχές (π,χ Οροπέδιο Λασιθίου) σε επίπεδο νομού, γεγονός που κάνει ακόμα δυσκολότερες τις διαδικασίες σε ότι αφορά την πρόσληψη προσωπικού από την περιοχή.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos