Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό ΚίνημαΑνακοίνωση της Δημοτικής Οργάνωσης Πα.Σο.Κ., Νεάπολης.

Αγαπητοί συνδημότες,

Βρισκόμαστε σήμερα όλοι μας μπροστά σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να συρρικνώσει και να αποδυναμώσει τον Δήμο μας.
Δεν ήταν φαίνεται ακετή η αγανάκτησή μας για την πλήρη οικονομική και επενδυτική απραξία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή μας. Δεν έφτανε που κανένα νέο έργο δεν προετοίμασε, δεν μελέτησε, δεν χρηματοδότησε στα δύο χρόνια που είναι κυβέρνηση. Καμιά καινούργια αναπτυξιακή για τον Δμο μας πρόταση δεν έτυχε της στήριξης της.
Έργα που εκτελούνταν ήδη από την προηγούμενη κυβέρνηση σταμάτησαν , λόγω μη χρηματοδότησής τους. Ακόμα και έργα δημοπρατημένα , όπως οι φυλακές, τα ακύρωσε με ανυπόστατες δικαιολογίες.
Και έρχεται σήμερα μια αιφιδιαστική και πραξικοπηματική τροπολογία στην Βουλή να δώσει την χαριστική βολή στην Νεάπολη.
Πώς μπορεί να εξηγήσει κανείς από την μια μεριά να στρέφει μια κοινωνική συνδικαλιστική ομάδα (ναυτεργάτες) εναντίον μιας άλλης (αγρότες)και αντί να δώσει λύση στα προβλήματά τους, όως προεκλογικά είχε υποσχεθεί, χωρίς καν να εξαντλήσει τον διάλογο , χρησιμοποιεί το έσχατο μέτρο της επιστράτευσης , και από την άλλη μεριά «υλοποιώντας» το προεκλογικό σύνθημα του πρωθυπουργού «σεμνά και ταπεινά» , να επιβραβεύει τα έκτροπα, τους τραμπουκισμούς, την αναρχία, τς απειλές και την έκνομη συμπεριφορά ορισμένων, ανακηρύσσοντας τους σε ανεξάρτητη κοινότητα?
Πραξικοπηματικά και αυθαίρετα διχοτομεί τον Δήμο μας, αγνοώντας και το εκλεγμένο Τοπικό Συμβούλιο της Μιλάτου και την επιθυμία του μισού και πλέον αριθμού των κατοίκων να παραμείνει η Μίλατος στον Δήμο Νεάπολης.
Οι ευθύνες βαρύνουν εξΆ ολοκλήρου την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον κυβερνητικό βουλευτή κ. Πλακιωτάκη. Ευθύνες όμως θα καταλογίσουν οι Δημότες μας και στην Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας για την στάση της απέναντι στις κατά καιρού υποσχέσεις των κορυφαίων στελεχών και του ίδιου του πρωθυπουργού για την διάσπαση του Δήμου.
Εμείς στο Πα.Σο.Κ., στηρίξαμε και στηρίζουμε το μεγάλο όραμα που υλοποιήθηκε με τον νόμο «Ι. Καποδίστριας», για την δημιουργία ισχυρών και βιώσιμων Δήμων, ικανών να ανταποκριθούν στην ύγχρονη πραγματικότητα και ικανούς να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες στην Παιδεία, στην υγεία την εργασία, το περιβάλλον και τον πολιτισμό, στον κάθε δημότη.

Καλούμε λοιπόν τα στελέχη και την Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, αν υπάρχει ακόμα χρόνος, να πιέσουν την κυβέρνηση και τον υπουργό, να αποσύρει την τροπολογία που νομοθετεί την διάσπαση του Δήμου μας, αλλιώς η ιστορία θα τους καταστήσει συνυπεύθυνους.

Δημοτική Οργάνωση Πα.Σο.Κ. Δήμου Νεάπολης

Νεάπολη 23 Φεβρουαρίου 2006

Print Friendly, PDF & Email

Από manos