Το Κοινωνικό Παντοπωλείο σε νέο χώρο
Πρατσινάκη, Ζερβός, Παπαντωνάκη

Σ΄ένα χώρο άνετο, προσβάσιμο στην καρδιά της πόλης, επί της οδού Χορτατσών, μεταφέρθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο  του Δήμου Αγίου Νικολάου, σε μια προσπάθεια περαιτέρω εξυπηρέτησης, προσφοράς και άμεσης αντιμετώπισης

των καθημερινών αναγκών, εκατό (100) και πλέον οικογενειών που στηρίζονται από την συγκεκριμένη δομή.

Όπως έγινε γνωστό, ο χώρος που μέχρι σήμερα λειτουργούσε το Κοινωνικό Παντοπωλείο (Αναπαύσεως), θα εξακολουθεί να λειτουργεί προσφέροντας κυρίως είδη ένδυσης και υπόδησης.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός ο οποίος επισκέφθηκε τη νέα δομή, ενημέρωσε ότι στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί στο εξής και το Κέντρο Κοινότητας, σε μία προσπάθεια να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο οι παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες.

Με την συνδρομή των εθελοντών που δραστηριοποιούνται την παρούσα δημοτική περίοδο, στηρίζοντας έμπρακτα όλες τις κοινωνικές δράσεις  του δήμου, αλλά και με την τοποθέτηση νέων συνεργατών, όπως υποστήριξε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, θα υπάρξει μεγαλύτερος συντονισμός δράσεων. Μάλιστα όπως ο ίδιος έχει ανακοινώσει το επόμενο χρονικό διάστημα, θα υπάρξει αναδιάταξη των κοινωνικών υπηρεσιών,  που θα μεταφερθούν στην Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου, ώστε οι δομές που δημιουργούνται να λειτουργούν ενιαία, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών.

Ο πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ. Κων/νος Παπαντωνάκης, αναφερόμενος στην ένταξη της δομής στον Δήμο Αγίου Νικολάου, παρατήρησε ότι με την αρωγή του ΕΣΠΑ, δόθηκε η δυνατότητα της μεταφοράς του, σε χώρο ιδιαίτερα προσβάσιμο στα ΑμεΑ.

Ο ίδιος απηύθυνε κάλεσμα σε εθελοντές της ευρύτερης περιοχής του δήμου, προκειμένου να στηρίξουν περαιτέρω τις δράσεις που έχουν αναληφθεί, αλλά και την παράλληλη λειτουργία των δύο παντοπωλείων. Ήδη όπως έκανε γνωστό με την πρόσληψη νέας κοινωνικής λειτουργού που θα καλύπτει αποκλειστικά τις ανάγκες της συγκεκριμένης δομής, αναμένεται να υπάρξει το περιθώριο για την υποβολή νέων αιτήσεων από πολίτες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην δύσκολη οικονομικά συγκυρία.

Στην παραπάνω συνάντηση παρευρέθηκε η προισταμένη του τμήματος μελετών , αρχιτέκτονας κ. Μαρία Πρατσινάκη.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos