Το Κοινωνικό Φροντιστήριο "άνοιξε" τις πύλες του και φέτος
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο “άνοιξε” τις πύλες του και φέτος

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο ΄”άνοιξε” τις πύλες του και φέτος, με την κάλυψη περισσότερων εκπαιδευτικών αντικειμένων,  που προσφέρονται σε 17  μαθητές του ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου και Νεάπολης, με τη συνδρομή εθελοντών καθηγητών.

Η Ένωση Γονέων τιμώντας τη μνήμη του εκλιπόντος λυκειάρχη Γιάννη Γιαννακάκη δίνει από φέτος το όνομά του στο θεσμό, “ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ”, ως ένα ελάχιστο ευχαριστώ, για τη βοήθεια που εκείνος προσέφερε στα σπάργανα της όλης προσπάθειας . 

Σαν Ένωση, σαν Ομοσπονδία Κρήτης και σαν ΑΣΓΜΕ, παλεύουμε να θεσμοθετηθεί η ενισχυτική διδασκαλία, εντός του σχολικού προγράμματος σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Για να δοθεί σε όλα τα παιδιά το δικαίωμα, να δίνουν τη μάχη της μόρφωσης με ίσους όρους.

Μέχρι να γίνει όμως πραγματικότητα το όραμά μας για δημόσια, δωρεάν και ποιοτική παιδεία, όπου οι πιο αδύναμοι θα ενισχύονται με βάση τις ανάγκες τους και όχι με βάση το πορτοφόλι των γονιών τους, εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα να μένουμε με σταυρωμένα χέρια. Καλούμε τους γονείς να συμμετέχουν ενεργά στους συλλόγους για ένα δυνατό γονεϊκό κίνημα.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο "άνοιξε" τις πύλες του και φέτος
κοινωνικό φροντιστήριο ΕΠΑΛ Γιάννης Γιαννακάκης

Έτσι θα ανοίξει ο δρόμος ώστε να πετύχουμε μικρές και μεγάλες κατακτήσεις για τα παιδιά μας και τη κοινωνία συνολικότερα. Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς όλους τους καθηγητές (συνταξιούχους, ανέργους και φροντιστές) που διέθεσαν αφιλοκερδώς τις γνώσεις και το χρόνο τους, για να γίνει πραγματικότητα ένας τέτοιος θεσμός.

Ευχαριστίες  και προς την τωρινή Διευθύντρια του ΕΠΑΛ, Χαρά Αθανασοπούλου για την βοήθεια που μας προσέφερε στην ενημέρωση των μαθητών, τα βιβλία και την ύλη, τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και τον πρόεδρό της  Κωστή Κοκκίνη και την Διευθύντρια του πρώτου Γυμνασίου Όλγα Πυθαρούλη για την εξασφάλιση των αιθουσών διδασκαλίας.

Μετά τιμής, 
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos