Αγία ΦωτεινήΤο ιερό και χαριτόβρυτο άγιο λείψανο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Φωτεινής της Σαμαρείτιδος θα μεταφερθεί με τη φροντίδα της Iεάς Mητροπόλεως Iεραπύτνης και Σητείας και με την ευκαιρία του εορτασμού του Iερού Kαθεδρικού Nαού της Aγίας Mεγαλομάρτυρος Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, από την Iερά Mονή των Iβήρων Aγίου Όρους όπου και φυλάσσεται.
 
Πρόκειται για το μεγαλύτερο σωζόμενο τεμάχιο Aγίου Λειψάνου, το πόδι της Aγίας, το οποίο θα τεθεί σε προσκύνηση για αγιασμό και ενίσχυση των πιστών.
 
H επίσημη υποδοχή του Aγίου Λειψάνου θα γίνει την Tετάρτη 17 Mαΐου, ώρα 7.00 μ.μ. στην Ιεράπετρα στη συμβολή των οδών Φιλοθέου A΄ και Γρηγορίου Λαμπράκη (Παραλιακό Σχολικό Συγκρότημα).
 
Στη συνέχεια το Iερό Λείψανο θα μεταφερθεί στον Iερό Nαό της Aγίας Φωτεινής, όπου θα παραμείνει μέχρι την Kυριακή της Σαμαρείτιδος 21 Mαΐου.
 
Tην Kυριακή το βράδυ θα μεταφερθεί στη Σητεία, στον Iερό Nαό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου και θα παραμείνει μέχρι και την Δευτέρα το βράδυ.
 
Την επομένη (18.5), στις 9 το βράδυ, Θα τελεσθεί από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. κ. Ευγένιο, Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας για τους διαγωνιζομένους στις εξετάσεις μαθητές, ενόψει της εξεταστικής δοκιμασίας τους για την εισαγωγή στα Α.Ε.Ι και τα Α. Τ.Ε.Ι., της χώρας.
 
Κατά τη διάρκεια της Αγρυπνίας θα τίθεται σε προσκύνηση το Ιερό Λείψανο της Αγίας Φωτεινής από την Ιερά Μονή των Ιβήρων Αγίου Όρους.
 
Επειή εφέτος η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης συμπίπτει με την Εορτή της Αγίας Φωτεινής, η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης θα τελεσθεί το Σάββατο 20 Μαΐου.
 
Πρόγραμμα πανηγύρεως Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνων και Ελέης Γρα Λυγιάς.
 
Την Παρασκευή 19 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, θα τελεστεί Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός.
 
Στις 7 το πρωί, του Σαββάτου  θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Κατά τη διάρκεια της θείας Λειτουργίας θα τίθεται σε προσκύνηση το ιερό Λείψανο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Φωτεινής από την Ιερά Μονή των Ιβήρων του Αγίου Όρους.
 
Στις παραπάνω Ιερές Ακολουθίες θα προΐσταται ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. κ. Ευγένιος.
 
Πρόγραμμα πανηγύρεως Ιερού Ναού Αγίας Μεγαλομάρτυρος Φωτεινής της Σαμαρείτιδος Ιεράπετρας.
 
Το Σάββατο 20 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός. Την Κυριακή της Σαμαρείτιδος στις 7 το πρωί, θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
 
Κατά τη διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών θα τίθεται σε προσκύνηση το ιερό Λείψανο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Φωτεινής από την Ιεά Μονή των Ιβήρων του Αγίου Όρους.
 
Στις παραπάνω Ιερές Ακολουθίες θα προΐσταται ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης ‘Ιεραπύτνης και Σητείας κ. κ, Ευγένιος.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos