Διαφημιστικό μήνυμα υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης«Ζήσε το μύθο σου στην Ελλάδα, εσύ είσαι ο πρωταγωνιστής» αυτό είναι το νέο μήνυμα του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης που φιλοδοξεί να ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο με μοναδικό σκοπό να σαγηνεύσει όλους τους υποψήφιους ταξιδιώτες για να επισκεφτούν τη χώρα μας.

 

Το διαφημιστικό σποτ για τον ελληνικό ουρισμό 2006- 2007 παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών του 1ου Παγκόσμιου Τουριστικού Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο (18-19.2) στην Αθήνα, σε συνεργασία του υπουργείου με το Παγκόσμιο συμβούλο Τουρισμού.

Εκεί η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κα. Φάνη Πάλλη Πετραλιά ανέπτυξε τους κυρίαρχους στόχους της τουριστικής πολιτικής για το επόμενο διάστημα. «Στόχος είναι να ενισχυθεί η ολοκληρωμένη ανάπτυξη του τουρστικού μας προϊόντος, η διεύρυνση της χρονικής του διάρκειας, η προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην τουριστική βιομηχανία της χώρας μας και η ανάδειξη νέων τουριστικών προορισμών… Το μέλλον είναι στις μορφές εναλλακτικού τουρισμού με έμφαση στον συνεδριακό, θρησκευτικό, προπονητικό και αθλητικό τουρισμό, που θα εμπλουτίσουν το τουριστικό προϊόν» ανέφερε μεταξύ άλλων η κα. Πετραλιά.

Έναν σύντομο απολογισμό της θητείας του στο υπουργείο έκανε και ο νυν υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος τονίζοντας «το έργο που επιτελέστηκε τα δυο τελευταία χρόνια στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης ήταν αποτέλεσμα της σταθερής συνέπειας, της δημιουργικής συνεργασίας και του αποτελεσματικού συντονισμού όλων των φορέων του ελληνκού τουρισμού».

Αλλά και ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού κ. Jean-Claude Baumgarten παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία α ο τουρισμός συνεισφέρει σημαντικά στην εθνική οικονομία, δημιουργεί θέσεις απασχόλησης, ενώ οι επενδύσεις αναμνεται να παρουσιάσουν αύξηση με ρυθμό 5,4% τον χρόνο, έως το 2016.

γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos