Το Νομικό Status των ζώων στην Ελληνική Έννομη Τάξη
στο δημαρχείο Αγίου Νικολάου, Χρυσάκης, Καρνιαδάκη, Ζερβός

Συνάντηση με το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό, είχε ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου κ. Νικόλαος Χρυσάκης, μ΄ αφορμή το υπό έκδοση εγχειρίδιο του που αναμένεται να κυκλοφορήσει

το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με τον γενικό τίτλο : “Το Νομικό Status των ζώων στην Ελληνική Έννομη Τάξη“.

Όπως έκανε γνωστό ο συγγραφέας του βιβλίου, το συγκεκριμένο πόνημα αναμένεται να διανεμηθεί δωρεάν σε όλες τις Αστυνομικές υπηρεσίες – επιπέδου αστυνομικού τμήματος και σταθμού, κατόπιν σχετικής έγκρισης του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου ν΄ αποσαφηνιστούν πλήρως σύμφωνα με την ισχύουσα νομολογιακή πρακτική και δικανική τεκμηρίωση, οι όποιες υφιστάμενες συγχύσεις ή ερμηνευτικές δυσχέρειες ταλανίζουν τους αστυνομικούς μας, σε περιπτώσεις εκδήλωσης παραβατικών συμπεριφορών κακοποίησης, παραμέλησης, έκθεσης ή άλλης βάναυσης συμπεριφοράς που στρέφεται σε βάρος όχι μόνο των ζώων συντροφιάς, αλλά όλων των ζώων, τα οποία προστατεύονται βάση της ισχύουσας νομοθεσίας.

Επιπροσθέτως – όπως έγινε γνωστό- δίνεται ιδαίτερη βαρύτητα στην ενημέρωση του ένστολου πολίτη, που αντιλαμβάνεται το κοινωνικό γίγνεσθαι και συμμετέχει ενεργά στην προστασία των δικαιωμάτων ανθρώπων και ζώων.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, χαρακτηρίζοντας ώς ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την παραπάνω έκδοση, δήλωσε την στήριξη του δήμου στο υπό έκδοση βιβλίο, ενώ όπως ανέφερε η προστασία των ζώων είναι δείγμα ανθρωπιάς και πολιτισμού !

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις δηλώσεις του: “οι δήμοι σήμερα,  έχουν βρεθεί αντιμέτωποι μ΄ ένα διογκούμενο πρόβλημα, το οποίο με τα πενιχρά κονδύλια που διαθέτουν, δεν δύναται νά ανταποκριθούν στις ανάγκες που καθημερινά ανακύπτουν.

Ωστόσο παρά τις αντιξοότητες, προσπαθούν ν΄αντιμετωπίσουν άμεσα και αποτελεσματικά το ζήτημα των αδέσποτων ζώων, διαθέτοντας οικονομικούς, ανθρώπινους πόρους αλλά και κάθε μέσο που μπορεί να συμβάλλει στην διαχείριση τους.

από τον δήμο Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos