Ελληνική Σημαία Ανακοινώθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821. «Στις 25 Μαρτίου ο Ελληνικός Λαός εορτάζει την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821 και αποτίει φόρο Τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς προγόνους, οι οποίοι μέσα στο βαρύ κλίμα της σκλαβιάς διατήρησαν άσβεστη τη φλόγα του πατριωτισμού και του αγώνα.
Την ημέρα αυτή θα τιμηθεί ο αγώνας της ηρωικής γενιάς του 1821 και έκανε πράξη το όνειρο και τις ελπίδες όλων των προηγούμενων γενεών εξασφαλίζοντας σε μας τα δύο υπέρτατα αγαθά, την ανεξαρτησία του Έθνους και την Ελευθερία» αναφέρει στο μήνυμα της η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
 
Το πρόγραμμα αναλυτικά
 
Παρασκευή 24 Μαρτίου 2006
 
  • Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία με θέμα το ιστορικό της Επετείου. 
  • Ώρα 11.30: Προσκύνημα μαθητών των Σχολείων, των Προσκόπων και των Οδηγών στα Μνημεία των Ηρώων με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους, βαθμοφόρους κ.λ.π.
  •  Κατά το Προσκύνημα θα ψαλεί Επιμνημόσυνη Δέηση και θα γίνει κατάθεση στφάνων από τα Σχολεία, Προσκόπους και Οδηγούς και στη συνέχεια θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας.

Σάββατο 25 Μαρτίου 2006

  • Από της 8ης πρωινής της 23ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2006: 
    α.Γενικός Σημαιοστολισμός. 
    β.Σημαιοστολισμός των πλοίων που είναι αγκυροβολημένα στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου. 
  • Φωταγώγηση των Δημοσίων και των Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 23ης, 24ης και 25ης Μαρτίου.
  • Ώρα 07.00: Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών και η Φιλαρμονική θα περιέλθει τις οδούς της Πόλης παίζοντας εμβατήρια.
  • Ώρα 08.00: Επίσημ έπαρση της σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων από προσκόπους.
  • Ώρα 10.30: Στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος θα ψαλεί Δοξολογία, Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Νεκταρίου.

Στις εκδηλώσεις θα παραστούν σύσσωμη η πολιτική και η πολιτειακή ηγεσία του τόπου.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos