ΜΕΘΑνακοινώθηκε από τη Δ.Υ.Πε. Κρήτης το πόρισμα για το θέμα που είχε προκύψει το καλοκαίρι σχετικά με την επιδημία γαστρεντερίτιδας- σαλμονέλας στο ΠΑΓΝΗ, όπου μολύνθηκαν 133 άτομα και 117 νοσηλεύτηκαν με γαστρεντερίτιδα. Σύμφωνα λοιπόν με το πόρισμα δεν προκύπτουν ευθύνες για τον αποθηκάριο του τμήματος διατροφής, ο οποίος απαλλάσσεται από κάθε κατηγορία.
 
Αντίθετα προκύπτουν ευθύνες για δύο υπαλλήλους υπεύθυνους για το τμήμα διατροφής στους οποίους και επιβλήθηκε στέρηση των αποδοχών τους για ένα τρίμηνο. Επίσης η Δ.Υ.Πε. επιβάλει την ποινή της παύσης αποδοχών ενός μήνα σε δύο υπαλλήλους, υπεύθυνους νια την καθαιότητα του νοσοκομείου και στερεί τις αποδοχές 25 ημερών σε δύο διοικητικά στελέχη.
 
Το πόρισμα
 
Η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Δ.Υ.ΠΕ Κρήτης για το θέμα της επιδημίας αστρεντερίτιδας- σαλμονέλας της 20ης Ιουλίου 2005 στο ΠΑΓΝΗ έχει ως εξής:
 
1. Δεν προκύπτουν ευθύνες για τον αποθηκάριο του τμήματος διατροφής και απαλλάσσει αυτόν από κάθε κατηγορία.
 
2. Προκύπτουν ευθύνες για τους λοιπούς υπαλλήλους, διαφορετικού όμως βαθμού, ανάλογα με τη θέση και τις αρμοδιότητες που είχαν την περίοδο εκείνη (πριν και κατά την εμφάνιση των κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας της 20ης Ιουλίου 2005 στο ΠΑΓ.Ν.Η) και τις ενέργειες που όφειλαν να κάνουν και που εάν είχαν προβεί σε αυτές δε θα είχαν μολυνθεί 133 άτομα (έκθεση κ. Τσελέντη) και δεν είχαν νοσηλευθεί με γαστρεντερίτιδα 117 άτομα εξ αυτών (πόρισμα Ε.Δ.Ε) και γιατί αν τηρούνταν στο Τμήμα Διατροφής οι αναγκαίοι και απαραίτητοι κανόνες Υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων και η απαιτούμενη απολύμανση εξοπλισμού και επιφανειών, από το προσωπικό, και αν υπήρχε η σωστή εποπτεία, δεν θα είχε σε καμία περίπτωση γίνει η διασπορά του μικροβίου, στο τμήμα και στο φαγητό το οποίο διανεμήθηκε στους αρρώστους.
 
3. Επιβάλει την πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης σε πλήρη στέρηση των αποδοχών, για ένα τρίμηνο σε δύο υπαλλήλους υπεύθυνους νια το τμήμα διατροφής . σύμφωνα με το άρθρο 109, 111 και 108 του ΥΚ.
 
4. Επιβάλει την ποινή της στέρησης αποδοχών ενός μήνα σε δύο υπαλλήλους, υπεύθυνους νια την καθαριότητα του νοσοκομείου. 5. Επιβάλει την ποινή της στέρησης αποδοχών είκοσι (20) και πέντε (5) ημερών σε δύο διοικητικά στελέχη.
 
ΔΥ-ΠΕ Κρήτης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos