Τρίτο ΔημοτικόΜε γέλια, χαρά και παιδικές φωνές γέμισε ο σταθμός 104.4 σήμερα το πρωί (11:00π.μ.). Αφορμή και αιτία στάθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη του Δ2 τμήματος της τετάρτης τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου. Τα παιδιά, συνοδεία της αγαπημένης τους δασκάλας κα Έφης Παχυγιαννάκη (Θεά τη χαρακτήρισαν),   αμέσως άρχισαν να μας «βομβαρδίζουν» με ερωτήσεις που δεν προλαβαίνουμε να απαντάε. «Αν κρυφάκουμε για να μαθαίνουμε τα νέα» ήταν ένα ερώτημα που ασφαλώς μας καθήλωσε.
Αλλά και τι είναι ο παγκόσμιος ιστός και ποιος είναι ο καλύτερος υπολογιστής στο διαδίκτυο.
 
Απαντώντας σε ερώτηση για το τι είναι το δίκτυο των υπολογιστών, εμείς είπαμε ότι όλοι οι υπολογιστές στο σταθμό είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους και ότι μπορούμε να βλέπουμε τι κάνουν οι άλλοι, τα παιδιά είπαν ότι αυτό είναι ντροπή και πολύ κακό.
 
Τρίτο ΔημοτικόΉθελαν πολύ να βρούμε μία φωτογραφία του σχολείου τους αλλά ικανοποιήθηκαν και με μία φωτογραφία της πόλης που βρήκαμε σε μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο.
 
Τα περισσότερα ήταν εξοικειωμένα με τον κυβερνοχώρο και γνώριζαν πολύ καλά τις ιστοσελίδες με τα παιχνίδια και τα ανέκδοτα. Ενώ μας έμαθαν πώς να παίζουμε και να κερδίζουμε στο φλίπερ.
 
Στη συνέχεια μπήκανε στο ραδιοθάλαμο του σταθμού. Τα παιδιά γεμάτα απορίες, δεν σταμάτησαν λεπτό τις ερωτήσεις. Μέσα στο studio, ενημερώθηκαν για το πως βγαίνει μια εκπομπή στον αέρα, για τις καθημερινές ειδήσεις, για το πως γίνονται οι δορυφορικές συνέσεις, κυρίως με το BBC, με την εκκλησία κάθε Κυριακή πρωί, και άλλα πολλά.
 
Η κλασική πλέον ερώτηση των παιδιών, ήταν τι κάνει αυτό το κουμπάκι και τι το άλλο. Γεμάα χαρά και ερωτήσεις, δεν σταμάτησαν λεπτό, μέχρι που στο τέλος κάποια «ταλέντα» του σχολείου έπιασαν και το μικρόφωνο.
 
 
Βίκυ Αγγελοπούλου, Ειρήνη Σουλαδάκη

Print Friendly, PDF & Email

Από manos