ΕλούνταΑπαντώντας το ΥΠΕΧΩΔΕ σε αναφορά του βουλευτή Λασιθίου Μιχάλη Καρχιμάκη, πληροφορεί ότι για τη χερσαία ζώνη του κόλπου Ελούντας (Δ.Δ. Ελούντας και Βρουχά, Δήμου Αγ. Νικολάου), έχει ανατεθεί από την Ν.Α. Λασιθίου η μελέτη «Ειδική Χωροταξική Μελέτης Κόλπου Ελούντας» με την από 28-6-99 υπογραφείσα σύμβαση.
 
Ήδη έχει κατατεθεί από τον μελετητή η Β’ Φάση (περιλαμβάνει 3° 4° 5° στάδιο) με την τελική πρόταση και τις Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου, αφού ελήφθη υπόψη η γνώμη των εμπλεκομένων Φορέων μεταξύ των οποίων αυτή του Δήμου Αγ. Νικολάου και των Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού.
 
Στην Περιοχή του Δ.Δ. Βρουχά σύμφωνα και με έγγραφο και αναλυτική πρόταση της 73ης Εφορείας Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων προβλέπεται αδόμητη ζώνη σε έκταση 100μ. εκατέρωθεν της κορυφογραμμής απέναντι από την Σπιναλόγκα καθώς και άλλες αδόμητες ζώνες λόγω μεγάλων κλίσεων του εδάφους.
 
Δεδομένων των αντιδράσεων των κατοίκων έχει ζητηθεί επαναδιατύπωση της γνωμοδότησης από το Δήμο Αγ. Νικολάου, Μετά την τελική διαμόρφωση της Β’ Φάσης θα ακολουθήσει η αποστολή της μελέτης στο ΥΠΕΧΩΔΕ για τις νόμιμες διαδικασίες έγκρισης.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos