Το Startup Europe Week Crete στον Άγιο Νικόλαο
Το Startup Europe Week Crete στον Άγιο Νικόλαο

Το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Startup Europe Week Crete, μετά την επιτυχημένη έναρξη του σε Χανιά (2/3) και Ρέθυμνο (3/3) που συγκέντρωσε συνολικά πάνω από 500 συμμετέχοντες συνέχισε το ταξίδι του για πρώτη φορά στον Άγιο Νικόλαο.

Το Startup Europe Week Crete διοργανώνεται από τον τοπικό πρεσβευτή Youth Entrepreneurship Club Σύλλογο Νεανικής Επιχειρηματικότητας με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης και υποστηρικτές το Επιμελητήριο Λασιθίου και την Ιερά Μητρόπολις Πέτρας και Χερρονήσου.

Το ΤΕΙ Διοίκησης Επιχειρήσεων, επισκέφθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας, πάνω από 120 συμμετέχοντες που παρακολούθησαν ενδιαφέρουσες ομιλίες με περιεχόμενο “Αναπτύσσοντας το επιχειρηματικό οικοσύστημα στην Κρήτη”.

Το Συνέδριο ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Executive Director του Youth Entrepreneurship Club, κας Ολυμπίας Κόκκα, η οποία παρουσίασε τις 9 δράσεις που τρέχει αυτή τη στιγμή ο Οργανισμός καθώς και το μελλοντικό πλάνο ανάπτυξης του, επισημαίνοντας την ανάγκη στήριξης από όλους τους τοπικούς φορείς.

Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Δουλουφάκης, καλώντας τα μέλη του Youth Entrepreneurship Club σε από κοινού μελλοντικές δράσεις, εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολις Πέτρας και Χερρονήσου ο οποίος μετέφερε το χαιρετισμό του Δεσπότη, που επικρότησε το εγχείρημα και τόνισε τη σημαντικότητα ύπαρξης τέτοιων δράσεων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην τοπική κοινωνία και η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κα Πετράκη, η οποία έδωσε έναν σύντομο χαιρετισμό.

Αξιοσημείωτο και ελπιδοφόρο ήταν το προφίλ του κοινού, το οποίο αποτελούνταν από νεαρό κυρίως κόσμο και επιχειρηματίες που κατέκλυσαν με  ερωτήσεις τους εισηγητές.

Πραγματοποιήθηκαν 4 ομιλίες με θέμα “Personal Stories to Inspire”  από τους:

  1. Argiris Koutroumpas, CEO & Founder of Cleopatra’s Sponges
  2. George Xanthos, Assistant Professor at TEI of Crete
  3. George Papadakis, CEO at BestPrice.gr, COO & Founder at Phaistos Network
  4. Moraitakis Nikolas, Team Europe, European Commission | Representation in Greece

Συντονιστής του πάνελ ήταν ο αρχισυντάκτης του epixeiro.gr Στάθης Κετιτζιάν.

Οι θεματικές του event επικεντρώθηκαν σε εργαλεία και συμβουλές για την δημιουργία μιας startup, τρόπους και ευκαιρίες χρηματοδότησης, δικτύωση με το τοπικό οικοσύστημα επιχειρηματικότητας, παρουσίαση ιδεών από επιτυχημένους startuppers που ήδη έχουν βαδίσει τον δύσκολο δρόμο, παρέχοντας εμψύχωση αλλά και έμπνευση από τον σημαντικό για την τοπική οικονομία Τουριστικό κλάδο.

Στο workshop που διεξήχθη οι συμμετέχοντες πήραν συμβουλές για να δημιουργήσουν μια νεοφυής επιχείρηση, να μάθουν να σκέφτονται ομαδικά, οργανωτικά και πρωτοπόρα κάτω από δύσκολες συνθήκες, καθώς και να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις που μπορεί να συναντήσουν σαν entrepreneurs.

Στο πλαίσιο του workshop πραγματοποιήθηκαν δύο διαγωνισμοί και δόθηκαν βραβεία αξίας 1000 ευρώ, όπως επίσης και επιχορήγηση στην  startup που διακρίθηκε.

Ευχαριστούμε τους εισηγητές, τους χορηγούς, το κοινό, τους τοπικούς φορείς, τους εκπροσώπους τύπου για την παρουσία/συνεισφορά τους και φυσικά την ομάδα 20 εθελοντών για την ενθουσιώδη συμμετοχή και τη διάθεση προσφοράς χάρη στην οποία ήταν εφικτή αυτή η διοργάνωση.

Φωτογραφίες από το event μπορείτε να δείτε στη σελίδα μας στα Social Media: Startup Europe Week Crete

Το Startup Europe Week Crete είναι υπό την αιγίδα των:

Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα, Exporters Association of Crete, StartUpGreece, Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο

Υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι οι:

Conferience, UPS, Megaplast, Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Europe Direct Crete, EnterpriseGreece, Γραφείο Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα, Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης,  ΤΕΙ Κρήτης, Πανεπιστήμιο Κρήτης, ΙΤΕ, STEP-C, Wines Of Crete

Χορηγοί επικοινωνίας:

Κρήτη TV, Ανατολή, Flashnews.gr, Χανιώτικα Νέα, Δίκτυο FM, Economia.gr, ΝΕΑ Τηλεόραση Κρήτης, Kiss fm 9.61, Μusic club 105.8, Αlpha news 106.2, Dcode 9.62

Τοπικοί Υποστηρικτές:

Επιμελητήριο Λασιθίου, Ιερά Μητρόπολις Πέτρας και Χερρονήσου, Palazzo, Θράκα, Χαλκιαδάκης, Το μπακάλικο του Λαγού

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos