Το We do local μέλος του ΣETE
We do local

Μέλος του “ΣΕΤΕ” αποτελεί πλέον το «We do local». Το «Μέλος ΣΕΤΕ» χαρακτηρίζει δυναμικές και πρωτοπόρες επιχειρήσεις, αφοσιωμένες στην προσπάθεια για ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού και προστασία του περιβάλλοντος.

Σε μια εποχή οικονομικής και γενικότερης κρίσης, η σύνδεση και η στενή συνεργασία φορέων, οργανισμών και παραγόντων του τουρισμού για ένα κοινό σκοπό, όπως είναι η ανάπτυξη του βιώσιμου τουρισμού με ποικίλα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά οφέλη τόσο για τους τουριστικούς προορισμούς, όσο και για τον ίδιο τον τουριστικό τομέα, κρίνεται ως επιχειρηματική & κοινωνική αναγκαιότητα.

Το We do local αποτελεί σημείο αναφοράς για την συντονισμένη στρατηγική ανάδειξη της αξίας της τουριστικής εμπειρίας και της αριστείας του τουριστικού επιχειρείν στην Ελλάδα. Αποτελεί έναν ουσιαστικό μοχλό τοπικής, οικονομικής, πολιτιστικής, οικολογικής και κοινωνικής ανάπτυξης για την κοινωνία, στην οποία δρα, υπό συγκεκριμένους όρους και αυστηρές προδιαγραφές, παρουσιάζοντας μετρήσιμα αποτελέσματα.

Ο «ΣΕΤΕ» από την πλευρά του είναι ο φορέας που οραματίζεται μια αειφόρο τουριστική ανάπτυξη προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας, με σκοπό τη συνεχή ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την ανάδειξη του πρωταγωνιστικού ρόλου του τουρισμού στην ελληνική οικονομία. Όλα αυτά θα πραγματοποιούνται μέσα στο πλαίσιο προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και στο πλαίσιο σεβασμού και ανάδειξης του πολιτισμού μας.

Κοινή επιδίωξη τόσο του προτύπου «We do local» όσο και του φορέα «ΣΕΤΕ» είναι η ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και η ανάδειξη της Ελλάδας μέσα από τις τουριστικές επιχειρήσεις ως κορυφαίος βιώσιμος τουριστικός προορισμός με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της γνώρισμα την φιλοξενία.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες: www.wedolocal.gr και www.sete.gr 

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos