Τράπεζα της Ανατολής οι αποκαλύψεις συνεχίζονται
Χωρίς φιλοδοξίες και δίχως βιασύνες αποδεικνύουμε το σκάνδαλο ….

Όπως σε όλα τα πράγματα, έτσι και στην υπόθεση της Τράπεζας της Ανατολής υπάρχουν αρκετές οπτικές γωνίες.

  • Από τη μία είναι οι θεωρίες συνωμοσίας και οι ανοησίες. Παράδειγμα, η μικρασιατική καταστροφή έγινε για την Τράπεζα της Ανατολής και καράβια με λεφτά και διαμάντια πήγαν στη Γαλλία! Η παρουσία της Τράπεζας της Ανατολής στις χαμένες πατρίδες ήταν ιδιαίτερα περιορισμένη, αφού κύρια περιοχή ανάπτυξής της ήταν η Αίγυπτος! Μετά τη μικρασιατική καταστροφή η τράπεζα έκανε επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (1925) και το 1932 εξαγοράστηκε από την Εθνική Τράπεζα.
  • Από την άλλη είναι η θέση της Εθνικής Τράπεζας ότι όλα τα έκανε όπως έπρεπε. Τότε γιατί δεν μπορεί να προσκομίσει έστω μια πραγματική, ενυπόγραφη λογιστική κατάσταση της εκκαθάρισης της Τράπεζας της Ανατολής από ένα εμπορικό βιβλίο;;; Μια λογιστική κατάσταση με υπογραφή εμφάνισε και αυτή ήταν πλαστή!
  • Από την άλλη υπάρχει η έρευνα και τα στοιχεία που παρουσιάζουμε σαν Κοινότητα στο banquedorient.org. Απλά και κατανοητά. Χωρίς φιλοδοξίες και δίχως βιασύνες αποδεικνύουμε το σκάνδαλο και τη ευθύνη όσων εξαγόρασαν μια από τις ισχυρότερες τράπεζες της εποχής της και δεν πλήρωσαν ποτέ για αυτήν. Μέσα από αυτή την Κοινότητα οργανωνόμαστε, σχεδιάζουμε τις επόμενες κινήσεις και δημοσιεύουμε τα νέα μας, αλλά και όσα ευρήματα μπορούν να βγουν στον αέρα.

Ο δικτυακός τόπος

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos