Ποδηλατοδρομία

Photo Studio Nikos

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν το Βαλκανικό και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου, ταυτόχρονα την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στην Ιεράπετρα και στα οποία συμμετείχαν αθλητές από έξι βαλκανικά κράτη.

Οι αθλητές, ου συμμετείχαν, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την τις διαδρομές, τις υποδομές που χρησιμοποιήθηκαν, το επίπεδο της διοργάνωση και την μεγάλη συμμετοχή και θερμή συμπαράσταση του κόσμου, που, όπως είπαν, δεν είχαν συναντήσει σε παλαιότερες παρόμοιες διοργανώσεις.
Ακόμη η πολύ καλή, ηλιόλουστη, μέρα, που τους επιφύλαξε η φθινοπωρινή Ιεράπετρα τους διευκόλυνε στο αγώνισμα της κολύμβησης, αλλά και στα άλλα δύο αγωνίσματα (ποδηλασία και τρέξιμο), που συνιστούν το τρίαθλο.
Στην επιτυχία των αγώνων συνετέλεσε ο γεγονός ότι οι διαδρομές είχαν επιλεγεί και σχεδιαστεί με βάση την ελαχιστοποίηση του κινδύνου ατυχήματος και την ασφάλεια των αθλητών και κατά συνέπεια δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. Αυτό επισήμαναν ο παρατηρητής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τριάθλου κ.Θάνος Νικόπουλος κα ο κριτής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας κ.Ανδρέας Γαλανός, που ήταν υπεύθυνοι για τον έλεγχο και την έγκριση της όλης διοργάνωσης. Τους εντυπωσίασε, επίσης, η μεγάλη συμμετοχή και η προθυμία των εθελοντών, αλλά και η μεγάλη προσέλευση του κόσμου.
Ιδιαίτερα πρέπει να τονιστεί η σημασία της προσφοράς, της συνεργασίας και του συντονισμού του Αστυνομικού Τμήματος, της Τροχαίας και της Ασφάλειας Ιεράπετρας, του Υπολιμεναρχείου Ιεράπετρας, του Νοσοκομείου μας, του ΕΚΑΒ και των εθελοντικών οργανώσεων του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, των Προσκόπων, των Ελληνίδων Οδηγών και πολλών δημοτών. Όλοι οι παραπάνω με την πολυήμερη προετοιμασία τους και την οργανωμένη προσπάθειά τους, συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης και γι΄αυτό τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε θερμά.
Οι Έλληνες αθλητές σημείωσαν πολλές επιτυχίες στους αγώνες, κερδίζοντας αρκετά μετάλλια, ενώ και οι ξένοι αθλητές χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό, αποτελούμενο και από τους συμπατριώτες τους, οικονομικούς μετανάστες, που ζουν και εργάζονται στην περιοχή μας.
 
Οι τρεις πρώτοι αθλητές σε κάθε κατηγορία είναι οι παρακάτω:
Κατηγορία ανδρών Βαλκανικού Πρωταθλήματος:
1. Δοβανάς Κωνσταντίνος με χρόνο 2:00:17.
2. Sudarov Nenad (Σερβία) με χρόνο 2:02:46
3. Ορκόπουλος Ιωάννης με χρόνο 2:04:06
 
Κατηγορία γυναικών Βαλκανικού Πρωταθλήματος
1. Δημάκη Ντενίζ με 2:16:33
2. Ignat Hariana (Ρουμανία) με 2:26:00
3. Berrak Mutlu (Τουρκία)με 2:37:16
 
Κατηγορία νέων Βαλκανικού Πρωταθλήματος :
1. Tsankov Nayden (Βουλγαρία) με 1:08:25
2. Ξάνθος Ηλίας με 1:09:23
3. Fikret Emre (Τουρκία) με 1:10:06
 
Κατηγορία νεανίδων Βαλκανικού Πρωταθλήματος :
1. Μουχού Ειρήνη με 1:20:58
2. Μπλέτσα Ανδρομάχη με 1:22:19
3. Bahar Saygili (Τουρκία) με χρόνο 1:23:54
 
Κατηγορία ανδρών Πανελληνίου:
1. Δοβανάς Κωνσταντίνος με 2:00:17.
2. Ορκόπουλος Ιωάννης με 2:04:06
3. Δοβανάς Αναστάσιος με 2:04:52
 
Κατηγορία γυναικών Πανελληνίου:
1. Δημάκη Ντενίζ με 2:16:33
2. Κούρτη Δώρα με 2:37:26
3. Τζίνη Μαρία με 2:38:15
 
Κατηγορία νέων Πανελληνίου:
1. Ξάνθος Ηλίας με 1:09:23
2. Κοκότσης Βαγγέλης με 1:15:35
3. Γεροδήμος Χρήστος με 1:16:56
 
Κατηγορία νεανίδων Πανελληνίου:
1. Μουχού Ειρήνη με 1:20:58
2. Μπλέτσα Ανδρομάχη με 1:22:19
3. Βαχλή Ευθαλία με 1:32:28
 
Ο καταγόμενος από την Ιεράπετρα αθλητής Δημήτρης Παππάς, που ήταν και ένας από τους εμπνευστές της ιδέας να πραγματοποιηθούν στην πόλη οι αγώνες αυτοί, τερμάτισε με πολύ καλό χρόνο ως τέταρτος Πανελληνιονίκης και εντέκατος Βαλκανιονίκης.
 
Μετά το τέλος των αγώνων, ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή διεξαγωγή τους και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους κκ.Φωτεινή Σαράτση -Παπαδάκη, Δημήτρη Σκύβαλο, Γεώργιο Δεδελετάκη, μέλη του Δ.Σ. της ΔΗΧΑΙ, καθώς και τον κ.ΝίκοΤσαγκαράκη, γυμναστή για την καθοριστική συμβολή τους σ’ αυτήν.
Ευχαρίστησε, επίσης, τις τοπικές Υπηρεσίες και τις εθελοντικές οργανώσεις, που συνετέλεσαν με την επιμέλεια τους να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την άψογη υλοποίηση των Αγώνων. Επισήμανε τέλος ότι «ένα ακόμη μετάλιο πρέπει να απονεμηθεί στην Ιεράπετρα, γιατί απέδειξε ότι είναι σε θέση να διοργανώνει διεθνείς αθλητικούς αγώνες, αξιοποιώντας το εξαιρετικό κλίμα της, τη μορφολογία του εδάφους της, τη θάλασσά της, τις αθλητικές και τις ξενοδοχειακές υποδομές της, αλλά και την ύπαρξη ικανών νθρώπων, που με εθελοντική διάθεση πρωταγωνιστούν σε κάθετι, που προβάλλει θετικά τον τόπο μας».

Print Friendly, PDF & Email

Από manos