tee agiou01Τρία έργα σχολείων ΤΕΕ του νομού Λασιθίου, θα είναι ανάμεσα σ΄ αυτά που θα εκτεθούν στην Πανελλήνια Έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην Αήνα στην 24, 25 και 26 Νοεμβρίου όπου και θα γίνει η βράβευση των 10 καλύτερων έργων, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος «Δαίδαλος».

Πιο συγκεκριμένα τα έργα των ΤΕΕ Αγίου Νικολάου, Σητείας και Ιεράπετρας ήταν τρία από τα συνολικά δέκα ΤΕΕ και ΣΕΚ της Κρήτης που βραβεύτηκαν χθες μετά το τέλος της έκθεσης που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Ερμής» στον ¶γιο Νικόλαο.

Τα έργα έκρινε η Περιφερειακή Επιτροπή Κρήτης. Την παρουσίαση έκανε το μέλος της Επιτροπής κ. Κ. Μάλτας. Ο κ. Κ. Χαλκιαδάκης απηύθυε χαιρετισμό εκ μέρους του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου. Ο διευθυντής Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σπανουδάκης και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Βασιλάκης τόνισαν τη σημασία του προγράμματος «Δαίδαλος».

Εισηγήσεις παρουσίασαν η προϊσταμένη του τμήματος ΤΕΕ του υπουργείου Εθνικής Παιδείας κα. Πολυξένη Γεωργατζέλη, ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ζερβός και το μέλος της κεντρικής επιτροπής υποστήριξης του προγράμματος «Δαίδαλος» κ. Βικτόρια Τράκη.

Το Παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο αντινομάρχης κ. Βάρδας, ο αντιδήμαρχος κ. Θραψανιώτης, ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Σολυδάκης καθώς και αρκετοί σχολικοί σύμβουλοι, διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί αλλά και οι άμεσα συμμετέχοντες μαθητές.

Τα τρία βραβευμένα έργαtee agiou02ΤΕΕ Αγίου Νικολάου
Τίτλος έργου:«Τηλεχειρισμός και οπτική διασύνδεση μοντέλου με Η/Υ».
Πρόκειται για ένα τηλεκατευθυνόμενο αυτοκίνητο που μέσω Η/Υ (ασύρματα) καταγράφει εικόνα και ήχο στους χώρους που κινείται.
Υπεύθυνοι καθηγητές: Κ. Παπαδάκης, Ν. Παπαδακάκης, Σ. Πιτσικάλης.
Υπεύθυνοι μαθητές:
Μ. Γεροντάκης, Γ. Δανδουλάκης, Φ. Καπαράκης, Μ. Τζαγκουρνή, Ν. Γρηγοράκης, Φ. Μανιάτης, Σ. Στεφανάκης, Μ. Μαράκη, Μ. Ζαζαράκης, Γ. Καρουλάκης, Α. Λυράκης, Χ. Μανιαδάκης, Μ. Διαλυνάς, Ν. Κουρίνος, Ε. Μαρεβελάκη, Α. Μαυροειδής, Δ. Μπούσδογλου.

ΤΕΕ Ιεράπετρας
Τίτλος έργου: «Φωτισμός απομακρυσμένης οικίας με χρήση φωτοβολταϊκού και ανεμογεννήτριας». Οι μαθητές αξιοποίησαν τις Αννεώσιμες Πηγές Ενέργειας για να φωτίσουν από απόσταση μία οικία. Ενώ ένας συνδυασμός φωτοβολταϊκού και ανεμογεννήτριας μέσω Η/Υ μπορεί να ανοίξει τα φώτα του σπιτιού.
Υπεύθυνος καθηγητής: Γ. Διακάκης
Υπεύθυνοι μαθητές: Π. Βασιλάκης, Ε. Βερυγάκης, Ι. Καζάνης, Φ. Καρτσάκης, Α. Κρητικάκης, Ν. Παπαδάκης, Δ. Χατζάκης.

ΤΕΕ Σητείας
Τίτλος έργου:«Ασύρματη μετάδοση εικόνας καταγραφή αποθήκευση σε υπολογιστή. Εφαρμογή στον μοντελισμό». Ένα τηλεκατευθυνόμενο αυτοκίνητο που έχει μία ενσωματωμένη κάμερα και μπορεί να μεταδώσε μέσω GPS δεδομένα ήχου και εικόνας. Η κίνηση του μπορεί να φτάσει σε απόσταση 1,5 μίλια από το χρήστη. Υπεύθυνος καθηγητής: Χ. Κανελλόπουλος

Συνολικά εκτέθηκαν 100 καινοτόμα έργα μαθητών από τα ΤΕΕ και ΣΕΚ απ΄όλη την Κρήτη. Οι εκθέσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Δαίδαλος» Τμήματος Β΄ΤΕΕ της ΔΣΕ/ ΥΠΕΠΘ, το οποίο υλοποιείται από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας και χρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΚΤ και 25% από Εθνικούς Πόρους (Γ΄ΚΠΣ- ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ, Πράξη 2.3.2.).

Σχεικοί Δικτυακοί Τόποι

Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων

 Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας

ΤΕΕ Αγίου Νικολάου

1ο ΤΕΕ Σητείας

 

Print Friendly, PDF & Email

Από manos