Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
ενημέρωση των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. που ασκούν προανακριτικά καθήκοντα για τις πρόσφατες αλλαγές του Π.Κ. και του Κ.Π.Δ.

Η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Κρήτης αφουγκραζόμενη την ανάγκη και την ανησυχία των μελών της λόγω των τελευταίων αλλαγών που επήλθαν με την κύρωση του Νόμου 4619 για τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και του Νόμου 4620 για το Ποινικό Δίκαιο, που τέθηκαν σε ισχύ από 11-6-2019, ενεργώντας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 του Καταστατικού της, πραγματοποίησε την Τρίτη  22 Οκτωβρίου στον Άγιο Νικόλαο επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα “Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας”

με ομιλητές τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λασιθίου κ. Αθανάσιο Γαλήνα και το Νομικό εκπρόσωπο της Ένωσης μας κ. Γεώργιο Κοκοσάλη, παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Λασιθίου Α/Δ’ κ. Εμμανουήλ Παπαδάκη, του Υποδιευθυντή της Διεύθυνσης  Α/Δ’ κ. Εμμανουήλ Καζαμία, των διοικητών των αστυνομικών υπηρεσιών και του συνόλου των Ανακριτικών Υπαλλήλων του Νομού.

Στόχος της επιμορφωτικής αυτής ημερίδας ήταν η ενημέρωση των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. που ασκούν προανακριτικά καθήκοντα για τις πρόσφατες αλλαγές του Π.Κ. και του Κ.Π.Δ. καθώς και η επίλυση τυχόν αποριών που ήθελε προκύψουν, προκειμένου να εμπλουτίσουν το νομικό τους υπόβαθρο και να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανακύπτουσες και πολυσχιδείς καθημερινές απαιτήσεις κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

Καθοριστική ήταν επίσης η ενημέρωση του κ. Κοκοσάλη κατά την εισήγηση του λόγω της θέσης που κατέχει ως μέλος της γνωμοδοτικής επιτροπής της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής σχετικά με τις προτάσεις και τις σκέψεις της επιτροπής στο πλαίσιο της πρόσφατης δημόσιας διαβούλευσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης που τέθηκε από 14-10-2019 υπό τον τίτλο “Τροποποιήσεις Ποινικού Κώδικα, Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και συναφής διατάξεις”.

Μετά το πέρας της ημερίδας, η Ένωση μας παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λασιθίου κ. Γαλήνα για την καθοριστική του συμβολή στην ενημέρωση των μελών του σωματείου μας.

Τέλος η Ένωση μας προγραμματίζει στο εγγύς μέλλον να πραγματοποιήσει την ίδια Ημερίδα και στις λοιπές Αστυνομικές Διευθύνσεις της Περιφέρειας μας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos