από τη προετοιμασία των τροφίμων
από τη προετοιμασία των τροφίμων

Τρόφιμα για την κάλυψη βασικών αναγκών συμπολιτών μας, που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες της Μητροπολιτικής περιφέρειας, διαμοιράζει η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας

ενόψει της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων. Συγκεκριμένα μέσω των Ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως θα διανεμηθούν δέκα (10) τόνοι ειδών διατροφής μακράς διαρκείας (γάλα, ρύζι, ζυμαρικά, όσπρια) και δύο (2) τόνοι κρέας (κοτόπουλο) με αποδέκτες σε 533 οικογένειες και συνολικά περίπου 1.400 άτομα. Τα τρόφιμα αγοράστηκαν από το Κοινωφελές Εκκλησιαστικό Ίδρυμα «Παναγία Ακρωτηριανή» της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας και θα διαμοιραστούν στους συμπολίτες μας, που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση, όπως είναι οι άνεργοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι χαμηλόμισθοι, οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι κ.α.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι παράλληλα με τα προϊόντα που προσφέρει το Ίδρυμα «Παναγία Ακρωτηριανή» της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας οι Εφημέριοι των Ενοριών των επαρχιών Ιεράπετρας και Σητείας παρέλαβαν από την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας και τρόφιμα που θα διανεμηθούν από την τοπική Εκκλησία στους ασθενέστερους οικονομικά συμπολίτες μας και αποτελούν μέρος της επιχορηγούμενου προγράμματος σίτισης αστέγων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, που ξεκίνησε να υλοποιείται τμηματικά μέσω της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Εκκλησίας Κρήτης «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ».

πριν τη διανομή
πριν τη διανομή

Η παραλαβή των προϊόντων έγινε το πρωί της Δευτέρας 22/12 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Φωτεινής για τις Ενορίες της ευρύτερης περιοχής Ιεράπετρας και το πρωί της Τρίτης 23/12 στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Σητείας αντίστοιχα. Οι Εφημέριοι και μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων με έκδηλη ικανοποίηση παρέλαβαν από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας και Πρόεδρο του Δ.Σ. του Κοινωφελούς Εκκλησιαστικού Ιδρύματος «Παναγία Ακρωτηριανή» κ.κ. Ευγένιο τα τρόφιμα που θα διανεμηθούν στους καταγεγραμμένους Ενορίτες που χρήζουν βοήθειας.

Οι Εφημέριοι και οι συνεργάτες τους ευχαρίστησαν εγκάρδια τον Σεβ. κ Ευγένιος και για τη φετεινή πρωτοβουλία προσφοράς τροφίμων στους απόρους και νεοπτώχους του τόπου μας, αναδεικνύοντας για άλλη μιά φορά τη φιλανθρωπία και την αλληλεγγύη της τοπικής Εκκλησίας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Ευγένιος, κατά την παράδοση των προϊόντων, σημείωσε ότι πάντοτε η Εκκλησία ενδιαφέρεται γιο την ανακούφιση των πιό αδύναμων οικονομικά μελών της τοπικής κοινωνίας μας και στέκεται στο πλευρό όλων των δοκιμαζομένων συνανθρώπων μας. Η Εκκλησία, ως φιλόστοργος μητέρα και παρότι το έργο της είναι πρωτίστως σωτηριολογικό, αφουγκράζεται με στοργή τις αγωνίες και τις ανάγκες του λαού του Θεού και εργάζεται διαρκώς για τη δημιουργία συνθηκών αλληλεγγύης και έμπρακτης συμπαράστασης προς τους εμπερίστατους και αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας, που δοκιμάζονται περισσότερο από την οικονομική ύφεση των τελευταίων χρόνων. Μας ενδιαφέρει τις ημέρες αυτές των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου όλοι οι συντοπίτες μας να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη αγαθά διατροφής, αφού όπως ο Ίδιος ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός μάς διαβεβαίωσε: «εφ όσον εποιήσατε ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε».

Όλα τα παραπάνω τρόφιμα, καθώς και άλλα είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης που θα προσθέσουν οι κατά τόπους Ενορίες της Ι. Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, θα διανεμηθούν τις ημέρες των Χριστουγέννων μέσω των Εφημερίων στους πτωχούς και ασθενέστερους συνανθρώπους μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos