ΚεφαλογιάννηςΤο λιμάνι στο Τυμπάκι θα λειτουργεί ως πόλος ανάπτυξης για τη νότια Κρήτη αλλά και τη χώρα διαβεβαίωσε ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανόλης Κεφαλογιάννης τους κτοίκους της περιοχής. Ο κ. Κεφαλογιάννης κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στα χωριά της Μεσαράς, και συναντήθηκε με τα Δημοτικά Συμβούλια Τυμπακίου και Μοιρών.
 
Τόσο οι κάτοικι όσο και η Δημοτική Αρχή Τυμπακίου εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για την περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής, που θα προκύψει από το διαμετακομιστικό κέντρο που θα δημιουργηθεί εκεί, αλλά και για τις θέσεις εργασίας που θα διασφαλιστούν.
 
Ο κ. Κεφαλογιάννης είπε ότι η τοπική κοινωνία θα έχει τον τελευταίο λόγο, στην επένδυση αυτή, ότι δεν πρέπει να χαθεί αυτή η μεγάλη επενδυτική ευκαιρία για την Κρήτη και τη χώρα, αφού και άλλες χώρες όπως η Μάλτα ενδιαφέρονται για αυτού του είδους την επένδυση, ενώ σημείωσε ότι όσον αφορά τις θέσεις εργασίας θα διασφαλιστούν περί τις 800, με προτεραιότητα τους κατοίκους της Μεσαράς.
 
Μέχρι την Παρασκευή εξάλλου, αναμένεαι να πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο σύσκεψη για το θέμα, στην οποία θα κληθούν να μετάσχουν οι δήμαρχοι της Μεσαράς και ο νομάρχης Ηρακλείου.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos