Σχέδιο ΒΟΑΚΤο πρωί υπογράφηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, η σύμβαση του έργου «Ολοκλήρωση παράκαμψης Ρεθύμνου του Βόρειου Οδικού ¶ξονα Κρήτης», μεταξύ των εκπροσώπων της ανάδοχης εταιρίας και του Διευθυντή της Ε.Υ.Δ.Ε./ΒΟΑΚ κ. Γ. Αγαπάκη ως εκπρόσωπο του ελληνικού δημοσίου.

 

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1.175.000 ευρώ, το ποσό της σύμβασης φτάνει τα 880.613,91 ευρώ και ο συνολικός χρνος είναι οι 8 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Όπως τόνισε ο Γενικός Γραμματέας κ. Σεραφείμ Τσόκας, που ήταν παρών στη συνάντηση «σήμερα υπογράψαμε ένα έργο του ΒΟΑΚ με τους εργολήπτες σχετικά με την βελτίωση του κομματιού του Βόρειου Οδικο ¶ξονα από τον κόμβο Ατσιπόπουλου έως τον κόμβο Αμαρίου. Πιστεύω πραγματικά ότι είναι ένα μεγάλο έργο διότι αυτό το κομμάτι του Βόρειου Οδικού ¶ξονα έχει παρουσιάσει διάφορα προβλήματα ασφαλείας κατά καιρούς και πιστεύουμε ότι έτσι λύνουμε ένα σοβαρό πρόβλημα».

Η διέλευση των οχημάτων στην εθνική οδό θα διεξάγεται κανονικά, αφού οι εργασίες δεν αναμένεται να δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυκλοφορία.

 Το τεχνικό έργο περικλείει:

  • Διάστρωση 2ου σφαλτικού τάπητα σε όλο το μήκος της παράκαμψης Ρεθύμνου (5χλμ). 
  • Τοποθέτηση μεταλλικού στηθαίου τύπου ΑΣΟ-1 στην κεντρική νησίδα. 
  • Ανακατασκευή τριγωνικών τάφρων έρεισμα – ρείθρο, όπου απαιτηθεί. 
  •  Εργασίες οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης.

γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos