Από την υπογραφήΣτα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος «Οδικοί ¶ξονες, Λιμάνια, Αστική Ανάπτυξη» (Ε.Π. Ο.Α.Λ.Α.Α.), υπεγράφη τη Δευτέρα (13/3), στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης αρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Σεραφείμ Τσόκα η σύμβαση κατασκευής του έργου «Κατασκευή του τμήματος Αυχένος Αγκαθιάς – Χαμέζι Σητείας, μήκους 3 χιλ. και ολοκλήρωση του τμήματος Χαμέζι – Σητεία» συνολικού προϋπολογισμού 22,01εκ. ευρώ .

 
Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα του Βόρειου Οδικού ¶ξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) στο οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η κατασκευή της μεγαλύτερης κοιλαδογέφυρας της Κρήτης συνολικού μήκους 847μ. καθώς και η πλήρης κατασκευή αρτηρίας μήκους 3,7χλμ.
 
Ο συνολικός χρόνος περαίωσης του έργου είναι 24 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.
 
Η νέα χάραξη του δρόμουΗ σύμβαση υπεγράφη από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας και αό τον Διευθυντή της Ε.Υ.Δ.Ε./ΒΟΑΚ κ. Γ. Αγαπάκη ως εκπρόσωπο του Ελληνικού Δημοσίου.
 
O κ. Tσόκας αναφερόμενος στην υπογραφή σύμβασης κατασκευής του έργου στην Σητεία δήλωσε ότι «Νομίζω ότι ξεπερνάμε κατά πολύ το τι είχε κατασκευαστεί στο παρελθόν σε σχέση με τι κατασκευάζεται σήμερα. Δεν στέκομαι εκεί όμως.
Ο Νομός Λασιθίου έχει μεγάλες ανάγκες και ιδιαίτερα κατασκευή οδικού δικτύου και γιΆ αυτό και στο μέλλον όσες μελέτες είναι έτοιμες και ώριμες θα τις προωθήσουμε για χρημαοδότηση».
Print Friendly, PDF & Email

Από manos