όμοιας τεχνολογίας και μεγέθους θα είναι η εγκατάσταση του Κρούστα
όμοιας τεχνολογίας και μεγέθους θα είναι η εγκατάσταση του Κρούστα

Υπογράφηκε την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου σύμβαση προμήθειας υποδομής εξοπλισμού για την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Οικισμού Κρούστα

με την προμηθεύτρια εταιρεία «ΔΙΑΛΥΝΑΣ Α.Ε. ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ & ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ». Η σύμβαση από μέρους της ΔΕΥΑΑΝ υπογράφηκε από τον πρόεδρό της Εμμ. Καραβελάκη και από μέρους της προμηθεύτριας εταιρείας από το νόμιμο εκπρόσωπό της Διαλυνά Εμμανουήλ. Το οικονομικό αντικείμενο της σύμβασης ανέρχεται στο ποσόν των 404.000 € πλέον ΦΠΑ και περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση του εν λόγω εξοπλισμού. Στο αντικείμενο της Σύμβασης περιέχεται και δαπάνη για τη λειτουργία και συντήρηση της ΕΕΛ για 10 έτη.

Η ΔΙΑΛΥΝΑΣ Α.Ε. επελέγη μετά από ανοικτό διεθνή διαγωνισμό, ανήκει στο επιχειρηματικό δυναμικό της Κρήτης και κατέχει πλήρως την τεχνογνωσία που απαιτείται για το συγκεκριμένο αντικείμενο ενώ δεσμεύτηκε για τη συνεργασία της με ντόπιο δυναμικό για τις εργασίες εγκατάστασης του εξοπλισμού που θα απαιτηθούν. Οι εργασίες της εγκατάστασης της ΕΕΛ αναμένεται να αποπερατωθούν εντός του 2015.

Η ΕΕΛ αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του ήδη κατασκευασμένου αποχετευτικού δικτύου του οικισμού και το συνολικό σύστημα αποχέτευσης του οικισμού του Κρούστα θα επιτρέψει στον οικισμό να μειώσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα προστατεύοντας με τον τρόπο αυτό το περιβάλλον του νότιου τμήματος του ορεινού όγκου του Δήμου Αγίου Νικολάου. Παράλληλα θα επιτρέψει την άρδευση μέρους της ελαιοκαλλιέργειας της περιοχής με το νερό που θα προκύψει σαν προϊόν της Εγκατάστασης επ’ ωφελεία των καλλιεργητών.

Αντίστοιχη διαδικασία προβλέπεται και για τον οικισμό της Πρίνας στο άμεσο επόμενο χρονικό διάστημα.

Εκ της ΔΕΥΑ Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos