¶γιος ΝικόλαοςΥπεγράφηκε  τη Τετάρτη (15.3) η σύμβαση ανάθεσης του έργου «Επεκτάσεις υφισταμένων ΧΥΤΑ νομού Λασιθίου» που αφορά στην επέκταση του ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου αλλά και στην αναβάθμιση του υπάρχοντος στη Σητεία. Η σύμβαση υπογράφηκε μεταξύ του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ) και της εταιρείας ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε.

 
Αυτή είναι και η δεύτερη σύμβαση που υπογράφεται για τα έργα του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων που έχουν ενταχθεί για χρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής.
 
Να υπενθυμίσουμε ότι η πρώτη σύμβαση (16.12.2005) ήταν μεταξύ των νομών Ηρακλείου (νομοί Καζαντζάκη, Χερσονήσου και Βιάννου).
 
Με τις δύο συμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 11.500.000. ευρώ, αναμένεται –σύμφωνα με τους ιθύνοντες- να λυθεί το πρόβλημα της διάθεσης απορριμμάτων σε αρκετούς δήμους των νομών.
 
Παρόντες στην υπογραφή σύμβασης ήταν ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Γιάννης Λουκαράκης, ο δήμαρχος Σητείας κ. Νίκος Τσικαλάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, ο αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Σήφης Τζανόπουλος, ο πρώην πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ κ. Δ. Καρατζάνης, κ.ά.
 
Print Friendly, PDF & Email

Από manos