σε διάφορα σημεία του Αγίου Νικολάου
σε διάφορα σημεία του Αγίου Νικολάου

Την τοποθέτηση υπερυψωμένων διαβάσεων στο παραλιακό μέτωπο του Αγίου Νικολάου (Κιτροπλατεία – Αμμούδι), ενέκρινε κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Κυκλοφορίας του Δήμου.

Ήδη η Τεχνική Υπηρεσία, προχώρησε στη σύνταξη σχετικής μελέτης, με στόχο την ασφάλεια των πεζών, την μείωση της ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων, που θα επιτρέψει συνολικά  την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών.

Όπως τόνισε η αρμόδια επί των τεχνικών θεμάτων αντιδήμαρχος κ. Αφροδίτη Βαρκαράκη, σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου υπάρχουν καταστήματα  υγειονομικού και τουριστικού ενδιαφέροντος !

Πρόκειται –ανέφερε- για μια πραγματικά όμορφη διαδρομή στον Άγιο Νικόλαο, όπου οι αρκετοί άνθρωποι ακολουθούν καθημερινά.  Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες-είπε-παρατηρείται ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση πεζών που απολαμβάνουν τον περίπατο τους σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου, γεγονός που δεν συνάδει με την μεγάλη ταχύτητα που αναπτύσουν τα οχήματα παντός τύπου, το θόρυβο, τις εκπομπές καυσαερίου και γενικότερα με την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής που επιδιώκουμε και δικαιούμαστε να έχουμε μέσα στην πόλη !

Για το λόγο αυτό –ανέφερε- προτείναμε στην Επιτροπή Κυκλοφορίας του Δήμου,την τοποθέτηση υπερυψωμένων διαβάσεων, προκειμένου οι πεζοί να κινούνται στην αντίθετη πλευρά με ασφάλεια, με αφορμή τη δημιουργία ενός «μικρού εμποδίου», στην κίνηση των τροχοφόρων, που ως στόχο έχει την μείωση της ταχύτητας,  σε όλο το παραλιακό μέτωπο. Θα προσπαθήσουμε –επεσήμανε-να προβούμε άμεσα, στην κατασκευή αυτή, ώστε τον επόμενο καιρό, να υπάρξει αισθητή και ουσιαστική βελτίωση στην διαδρομή, (ακτή Θεμιστοκλέους-ακτή Σοφοκλή Κουνδούρου).

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos