Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Αλβανίας στο οροπέδιο
Στεφανάκης, Μπουσάτι, Κοτζιάς

Τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά και Αλβανίας Ντιτμίρ Μπουσάτι, υποδέχτηκε το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 στην πλατεία Ευρώπης στους πρόποδες του Δικταίου Άντρου, ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Αλβανίας όπως είναι γνωστό βρέθηκαν το τελευταίο διήμερο στη Κρήτη για συνομιλίες σε διμερή θέματα.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης, καλωσορίζοντας τους  Υπουργούς Εξωτερικών παρουσία του Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού Δημήτρη Πλευράκη, Αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και κατοίκων, ευχήθηκε θετικά αποτελέσματα στις συνομιλίες για το καλό, όπως είπε, των δυο λαών και την σταθερότητα στα Βαλκάνια. Παράλληλα ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ξεναγήσει τον κ. Μπουσάτι στο Δικταίον Άντρον όπου τους συνόδευσε ο Δρ. Μιχάλης Λεφαντζής.

Μάλιστα μετά το πέρας της ξενάγησης ο κ. Μπουσάτι ευχαριστώντας δήλωσε ενθουσιασμένος από όσα είδε και ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης στο τέλος της επίσκεψης πρόσφερε στον Αλβανό ΥΠ.ΕΞ. ένα πίνακα που αναπαριστά τον «Ιερό Γάμο της Ευρώπης με τον Δία» ένα γνήσιο έργο του Ρουσσέτου Παναγιωτάκη που σχετίζεται με την απαρχή της Ευρώπης στο Δικταίο.

από τον Δήμο οροπεδίου Λασιθίου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos