Νίκς Τζανόπουλος «Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει τον τελευταίο καιρό τα φώτα της δημοσιότητας επίκειται η ίδρυση Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Τουριστικών Σπουδών. Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι στο παρελθόν κατά την επίσκεψη του στο Επιμελητήριο Λασιθίου ο Κωνσταντίνος Καραμανλής – τότε Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης – είχε δεσμευθεί μετά από αίτημα του Επιμελητηρίου Λασιθίου να προχωρήσει στην ίδρυση Ανωτάτης Πανεπιστημιακής Σχολής στο νομό Λασιθίου. Ο λόγος ήταν και είναι ότι το Λασίθι είναι ο μόνος νομός της Κρήτης που στερείται Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

 
Με δεδομένο ότι η άνθιση του Ελληνικού Τουρισμού ξεκίνησε από την περιοχή του Αγίου Νικολάου στα τέλη της 10ετίας του 1960 και επίσης το ότι η συγκεκριμένη περιοχή κατέχει σήμερα τις περισσότερες κλίνες ξενοδοχείων 5 αστέρων στην Κρήτη, θεωρούμε ότι η Ανώτατη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων δικαιούται και πρέπει να γίνει στην περιοχή αυτή.
 
Στο παραπάνω γεγονός συνηγορούν επίσης οι έτοιμες νεοδόμητες εγκαταστάσεις που υπάρχουν για τη στέγαση της σχολής αλλά και μια πό τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις της Ευρώπης που αναμένεται να γίνουν στο Λασίθι (Μονή Τοπλού). Ο νομός Λασιθίου είναι κατά γενική ομολογία ο πιο αδικημένος νομός της Κρήτης όσον αφορά τις Δημόσιες επενδύσεις.
 
Η όποια ανάπτυξη του οφείλεται κυρίως στον ιδιωτικό τομέα αλλά αυτό δεν επαρκεί. Χρειάζεται και την έμπρακτη στήριξη της πολιτείας. Η ίδρυση της Ανώτατης Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στην περιοχή του Αγίου Νικολάου θα αναστρέψει το κλίμα αυτό και θα επηρεάσει θετικά την Ανάπτυξη του νομού τόσο σε επίπεδο οικονομικό όσο και σε μορφωτικό».
 
 Ο πρόεδρος
Νίκος Τζανόπουλος
Print Friendly, PDF & Email

Από manos