Δημοτικό Συβμούλιο Νεάπολης σε συνεδρίασηΤην παραίτησή τους υπέβαλαν τελικά τη Παρασκευή (24/2) όλοι -πλην δύο- οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νεάπολης σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Τις παραιτήσεις τους παρέδωσαν οι ίδιοι στις 11 το πρωί στον επρόσωπο της Γενικής Γραμματείας Περιφέρειας Κρήτης, Γενικό Διευθυντή Στάθη Τζουανάκη, ζητώντας του να ενημερώσει τον Γενικό Γραμματέα και τον Υπουργό Εσωτερικών.

Η παράδοση των παραιτήσεων των 24 από τους 26 Δημοτικούς Συμβούλους και Προέδρους Τοπιών Συμβουλίων, συνοδεύτηκε από την επίδοση Ψηφίσματος του Τοπικού Συμβουλίου Μιλάτου το οποίο παρέδωσε Αντιπροσωπεία των Κατοίκων της Μιλάτου οι οποίοι επιθυμούν να παραμείνουν στο Δήμο Νεάπολης και οι οποίοι αποτελούν την πλειοψηφία των Κατοίκων της Μιλάτου.
Στην ενέγεια αυτή όπως αναφέρουν οδηγήθηκαν ως ύστατη πολιτική πράξη αφού με την πρόσφατη ενέργεια της Κυβέρνησης για τη αποκοπή ενός τμήματος του Δήμου μας αγνοήθηκε προκλητικά και αντιδημοκρατικά η εκλεγμένη Δημοτική αρχή, το κορυφαίο, νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένο Δημοτικό Συμούλιο Νεάπολης και το Τοπικό Συμβούλιο Μιλάτου και συνεπώς ολόκληρη η κοινωνία μας.

Στην παραίτηση επίσης αναφέρονται:
1. Ουδέποτε η πρόταση της Κυβέρνησης ετέθη υπΆ όψιν του Δημοτικού Συμβουλίου για έκφραση άποψης.
2. Δεν ελήφθησαν υπόψη έστω τα Δημοψηφίσματα τα οποία είχε εξαγγείλει η Κυβέρνηση και περιλαμβάνονται στο νέο Δημοτικό Κώδικα.
3. Αγνοήθηκε η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας αφού δεν ζητήθηκε καν η άποψή της.
4. Πλήττεται ο Δήμος Νεάπολης χωρίς καμιά θετική πρωτοβουλία.
5. Επιβραβεύονται οι ακραίες και έκνομες πράξεις που δεν επέτρεψαν την εφαρμογή του Ν. 2539/97, ο οποίος ψηφίστηκε από τη Δημοκρατικά εκλεγμένη Βουλή.
6. Θεωρούμε ότι η πράξη αυτή και ειδικά η αποκοπή της Μιλάτου με εκλεγμένο Τοπικό Συμβούλιο, είναι εχθρική και πραξικοπηματική.
7. Η παραίτησή μας αυτή θωρούμε ότι είναι η μόνη και η ύστατη πολιτική και δημοκρατική ενέργεια που δικαιούμαστε αλλά και υποχρεούμαστε να πράξουμε αυτή τη στιγμή μέσα στην παρούσα κατάσταση.
8. Ως Δημότες είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τον τόπο μας.
9. Καλούμε την Κυβέρνηη να δείξει έμπρακτα τη στήριξή της στην περιοχή.

Οι Σύμβουλοι της πλειοψηφίας στο κείμενό τους καλούν το Δήμαρχο να παραμείνει στα καθήκοντά του για την εξυπηρέτηση των δημοτών μας και των προβλημάτων που θα προκύψουν. Επαφίεται πλέον στον Δήμαρχο εάν θα κάνει δεκτές τις παραιτήσεις. Ο κ. Στάθης Τζουανάκης παρέλαβε τα σχετικά έγγραφα και διαβεβαίωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα σταλούν άμεσα στο υπουργείο Εσωτερικών.

Το Ψήφισμα του Τοπικού Συμβουλίου Μιλάτου αναφέρει:

«Το Τοπικό Συμβούλιο του Δημοτιού Διαμερίσματος Μιλάτου του Δήμου Νεάπολης και η πλειοψηφία των κατοίκων της Μιλάτου, αποδοκιμάζομε την αυθαίρετη ενέργεια του Υπουργού να εντάξει την Μίλατο με την προωθούμενη τροπολογία του Νόμου Καποδίστρια στην Κοινότητα Βραχασίου.
Τούτο είναι αδικαιολόγητο και ανακόλουθο στην προσωπική του υπόσχεση προς εμάς, στην τελευταία επίσκεψή του στην Περιφέρεια Κρήτης και ενώπιον Βουλευτών του Κόμματός του ότι εάν τεθεί θέμα αλλαγής του Καποδίστρια στην περιοχή μας θα προηγηθεί επικοινωνία του μαζί μας και τοποθέτησή μας, πράγμα το οποίο δεν έγινε, αλλά μας αγνόησε παντελώς.
Πιστεύουμε ότι το συμφέρον της Μιλάτου είναι η παραμονή της στο Δήμο Νεάπολης και ζητάμε να εξαιρεθεί από την τροπολογία.

Η Μίλατος δεν θα γίνει προίκα των εκβιαστών».

Print Friendly, PDF & Email

Από manos