Την Παρασκευή 13 Μαΐου, στις 10.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, με τους Προέδρους των ΤΕΔΚ , υπό την προεδρία του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Αθ. Νάκου, για θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μετά τη Σύσκεψη, στις 11.00, θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του Υφυπουργού. Ο Γ.Γ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ανέφερε ότι:

«Την Πέμπτη θα γίνει το Συνέδριο της ΕΝΑΕ, στα Χανιά, όπου θα παραστεί ο Υφυπουργός Εσωτερικών ο κ. Νάκος. Στο πλαίσιο αυτό, θα γίνει μια σύσκεψη την Παρασκευή το πρωί εδώ με τους Προέδρους των ΤΕΔΚ, υπό την προεδρία του κ. Νάκου, για τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού. Να σας ενημερώσω ότι χθες εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του «Θησέα» για την Κρήτη, ως έχει, χωρίς να γίνει καμία αλλαγή. Με σημερινό μου έγγραφο ζητάω από τους Δήμους να προχωρήσουν στις καταθέσεις των φακέλων των μελετών, των στοιχείων ώστε να δοθούν οι οριστικές εντάξεις και να ξεκινήσουν τα έργα του ‘Θησέα’».

Ερ: Μόλις οι Δήμοι συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα μπορέσουν να δημοπρατήσουν κιόλας;
Απ: Ναι. Ο στόχος μας είναι να γίνεται κατά ομάδες, γιατί άλλοι καθυστερούν και άλλοι έρχονται γρηγορότερα. Μόλις μαζευτεί ένας ικανός αριθμός πρέπει να προωθηθεί στην Κεντρική Επιτροπή του ‘Θησέα’, γιατί και αυτή δεν συνεδριάζει κάθε μέρα, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε το δικαίωμα στους Δημάρχους να προχωρήσουν. Υπάρχει οριστική ένταξη από την Κεντρική Επιτροπή και μετά δημοπρατούν οι Δήμαρχοι.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos