Τσόκας - ΝάκοςΤην Περιφέρεια Κρήτης επισκέφθηκε τη Τρίτη 12 Ιουλίου ο Υφυπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Αθανάσιος Νάκος, όπου και παρουσίασε το Πρόγραμμα «Θησέας» όπως και το site του ρογράμματος στους Νομάρχες και Δημάρχους του νησιού.

Ο Υφυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών επαφών που έχουμε με τις Αυτοδιοικήσεις Α και Β βαθμού. Αντικείμενο της σημερινής συνάντησης είναι πρώτον οι ρυθμίσεις που έγιναν για τα οικονομικά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ο τρόπος που θα γίνουν οι κατανομές, καθώς από αύριο υπογράφεται η απόφαση για τις κατανομές των ΚΑΠ για την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Από κει θα διαπιστώσουμε όλοι ότι μια καινούργια εποχή αρχίζει για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Αρκεί να σας αναφέρω δύο νούμερα: Για τα λειτουργικά τους έξοδα οι Νομαρχίες θα πάρουν τουλάχιστο 35% αύξηση σε σχέση με πέρυσι και για επενδύσεις το ποσό που είχαν το 2004 ήταν 6 εκ. ευρώ, όλες οι Νομαρχίες της χώρας και από 1η Ιουλίου α έχουν 216 εκ. ευρώ για να φτιάξουν δρόμους που είναι σε άσχημη κατάσταση, όπως και διάφορα άλλα έργα. Βεβαίως τα 216 εκ. ευρώ σε ετήσια βάση, και όχι στο εξάμηνο, για να είναι συγκρίσιμα τα ποσά.
Βουλευτές, δήμαρχοι και άλλοι...Το δεύτερο είναι οι νομοθετικές ρυθμίσεις που έγιναν με το Νόμο 3345, ο οποος δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης προχθές και έχει και σημαντικές ρυθμίσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σήμερα θα συζητήσουμε επίσης την πορεία των οικονομικών των ΟΤΑ, τόσο από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, από τη ΣΑΤΑ και από τις ειδικές χρηματοδοτήσις για ειδικές ομάδες ή ειδικά προγράμματα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θα συζητήσουμε την πορεία του Προγράμματος «Θησέας», όπως εξελίσσεται και θα παρουσιάσω και το site του Προγράμματος, που αποτελεί ένα νέο τρόπο επικοινωνίας καθώς καταργούνται τα τηλέφωνα, οι ερωτήσεις, οι ανασφάλειες. Κυρίως όμως το site δείχνει όλα τα έργα που εντάσσονται, την κατάσταση που επικρατεί και με αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί να υπάρχει ένσταση για αδιαφάνεια ή για μη αντικειμενικότητα στην κατανομή των κονδυλίων, λαμβάνοντας υπόψη και την ευαισθησία που έχουν οι δήμαρχοι πιθανόν ενόψει των εκλογών την επόμενη χρονιά».
Print Friendly, PDF & Email

Από manos