Από πρόσφατη εμφάνιση

Φιλαρμονική Αγίου Νικολάου

Το μεν παρελθόν, ένδοξον. Το δε μέλλον, αβέβαιον.
Αυτό θα μπορούσε να είναι το συμπέρασμα όλων όσων γίνονται για μας, χωρίς εμάς, χωρίς τη γνώμη μας. Και εξηγούμαι:
Οι νέες ρυθμίσεις για τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, μπορεί και να προκαλέσουν «θύματα». Ένα από αυτά, εάν δεν γίνει κάτι ουσιαστικό από τους εκλεγμένους του Δήμου, μπορεί να είναι και η παύση λειτουργίας της Φιλαρμονικής, μετά από 70, κοντά, χρόνια, ύπαρξης και προσφοράς.

Κάτι τέτοιο αντιληφθήκαμε από τη συνέντευξη που παραχώρησαν τη Δευτέρα (5/11), ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου, στου οποίου την ευθύνη υπάγεται η Φιλαρμονική, Μανόλης Θραψανιώτης, η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Φιλαρμονικής Ελπινίκη Γιατζάκη και ο Αρχιμουσικός Μανόλης Σπυριδάκης.

Γιατζάκη, Θραψανιώτης, Σπυριδάκης

Από τη συνέντευξη

Με τις νέες ρυθμίσεις που έχει εισάγει ο κώδικας δήμων και κοινοτήτων, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο, να αιτιολογηθούν δαπάνες που αφορούν πολλές συνιστώσες των δήμων της χώρας, και όχι άδικα, διότι όπως έχει ήδη αποφανθεί ο Συνήγορος του Πολίτη, οι Δήμοι αποτελούν τους οργανισμούς με τα περισσότερα κρούσματα διαφθοράς. Όμως, δεν είναι δυνατόν κοντά στα ξερά να καίγονται και τα χλωρά.
Έτσι, η προσπάθεια για την συνέχιση της ύπαρξης της Φιλαρμονικής, πέφτει στον νεοϊδρυθέντα Σύλλογο Φίλων της Φιλαρμονικής, ο οποίος φιλοδοξεί να εγγράψει στις τάξεις του, όσο περισσότερα μέλη και έτσι με πολλούς και διάφορους τρόπους να αποτελέσει τον φορέα που θα κρατήσει στη ζωή τη μπάντα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Φιλαρμονική του Δήμου Αγίου Νικολάου, ιδρύθηκε περί τα 1936 ή 1937 και με κάποια μικρά διαλείμματα ύπαρξης, ουσιαστικά υφίσταται από τότε μέχρι το σήμερα, αποτελώντας ένα μέρος της ιστορίας του τόπου που δεν έχει εκτιμηθεί δεόντως. Είναι δε, τουλάχιστον, εκνευριστικό, να έχει περάσει χίλια μύρια κύματα, δυσκολίες, προβλήματα και να έρχεται η Ελληνική Πολιτεία το 2007 και να λέει: «Προληπτικός Έλεγχος: γιατί δίδετε στους μουσικούς 150 € το μήνα;».
Ακόμα το πρόβλημα επέτεινε η διάλυση παλαιότερα του νομικού προσώπου που είχε την ευθύνη της μπάντας, αλλά και η ευθυνοφοβία των παλαιότερων δημοτικών αρχών, αλλά και της τρέχουσας, να κτυπήσει το χέρι στο τραπέζι του Υπουργείου Εσωτερικών και να απαιτήσει, όσα δικαιωματικά δικαιούται και να αποδείξει ότι δεν είναι όλοι ίδιοι.

Όσοι θα ήθελαν να γίνουν μέλη του Συλλόγου Φίλων της Φιλαρμονικής Αγίου Νικολάου, μπορούν να επικοινωνούν με την πρόεδρο, Ελπινίνη Γιατζάκη στο 28410 61115

Print Friendly, PDF & Email

Από manos