Φιλικές προς τη Φύση Λύσεις με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης
από την εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου στα Χανιά

Σε ένα νέο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα του ανταγωνιστικού πλαισίου «Horizon 2020» συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης, για “Φιλικές προς τη Φύση Λύσεις” (Nature Based Solutions),

με σκοπό την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών-ενεργειακών κινδύνων και προκλήσεων. Το νέο πρόγραμμα “Think Nature” υλοποιείται από ένα σχήμα 17 εταίρων από 8 χώρες (Ελλάδα, Βέλγιο, Γαλλία, Ελβετία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Φινλανδία). Η παρουσία της Κρήτης είναι  δυναμική, καθώς το πρόγραμμα συντονίζεται από το Πολυτεχνείο Κρήτης και συμμετέχουν ως εταίροι το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας και η Περιφέρεια Κρήτης.

Στην εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων  στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου στα Χανιά, παρουσιάστηκαν το αντικείμενο και οι στόχοι του προγράμματος και ο τρόπος επίτευξης της συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων  σε τοπικό, περιφερειακό, ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές επίπεδο καθώς θα αξιοποιηθούν συνεργασίες και εκτός Ευρώπης (Κίνα, Βραζιλία, Αυστραλία), για την γόνιμη αλληλεπίδραση μεταξύ επιστημονικών ιδρυμάτων, φορέων άσκησης πολιτικής, επιχειρηματίες και πολίτες.

Φιλικές προς τη Φύση Λύσεις με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης
από την εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου στα Χανιά

Με γνώμονα την προσαρμογή στις τοπικές ιδιαιτερότητες, ανάγκες σχεδιασμού και περιβαλλοντικές προκλήσεις, θα επιτευχθεί η  αξιολόγηση της αξιοποίησης φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων στους τομείς της αστικής ανάπλασης και βελτίωσης της ευημερίας, της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και διαχείρισης-αποκατάστασης οικοσυστημάτων.

Στην εναρκτήρια συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος στα Χανιά εκπροσώπησαν την Περιφέρεια Κρήτης: η  Συντονίστρια Δρ. Ε. Χατζηγιάννη, Δντρια Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, καθώς και τα στελέχη Ν. Βότσογλου (ΠΕ Ρεθύμνης) και Δ. Πετράκη, Α. Στρατάκης (ΠΕ Χανίων).

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos