Φοιτητές και καθηγητές του Αγίου Τύχωνα στον Άγιο Νικόλαο
φοιτητές, καθηγητές, ο π. Μαρνέλλος στον δήμο Αγίου Νικολάου

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι αντιδήμαρχοι Αγίου Νικολάου:  Δέσπω Καρνιαδάκη, Έφη Βελημβασάκη, Σπύρος Μασσάρος, στους εκπροσώπους του Ανθρωπολογικού Πανεπιστημίου “Αγίου Τύχωνα” της Μόσχας καθώς και στους καθηγητές – συνοδούς τους:

κ. Svetlana Divnogortseva – πρωτ. Γεώργιο Μαρνέλλο, ο οποίος ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση την οποία απηύθυνε τον προηγούμενο καιρό το τμήμα Παιδαγωγικής Ακαδημίας του Πανεπιστημίου στην Πατριαρχική Ανώτατη Ακαδημία Κρήτης, ανέλαβε τον συντονισμό καθώς και το πρόγραμμα επισκέψεων που πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί κατά την διάρκεια της δεκαήμερης παραμονής τους στην Κρήτη.

Συγκριμένα, όπως έγινε γνωστό, οι εκπαιδευτικοί του Πανεπιστημίου της Μόσχας, με την συνεργασία του προέδρου του “Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας, Ορθοδόξου Θεολογίας και Πολιτισμού” πρωτ. Γεωργίου Μαρνέλλου και την σύμφωνη γνώμη της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Τατιάννας Μπορίσοβα, επισκέφθηκαν Μοναστήρια, Μουσεία, τον Ι. Ναό του Μιχαήλ Αρχαγγέλου (15ος αιώνας) καθώς και το θεατράκι στα Έξω Λακώνια (το οποίο έχει κτιστεί,στην Γερμανική κατοχή με αγγαρείες), τον Ιερό Ναό της Μεγάλης Παναγίας στην Νεάπολη, τον ιστορικό Ναό της Παναγίας Φερμαλίνας, το Πειραματικό Σχολείο Ηρακλείου και την Παναγία Μπεντεβή στο Ηράκλειο.

Εκ μέρους του Δήμου Αγίου Νικολάου, προτάθηκε η διοργάνωση εκδήλωσης “Λόγου και Τέχνης”, με την συμμετοχή καθηγητών και εκπαιδευτικών του Πανεπιστημίου της Μόσχας, ενώ εκφράστηκε η στήριξη της τοπικής κοινωνίας στο έργο που επιτελεί το Διεπιστημονικό Ινστιτούτο Γλώσσας και Πολιτισμού που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στον τόπο.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos