φωτιά στο Σελάκανο
Σελάκανο μετά από φωτιά

Φωτιά άναψε και πάλι στο Σελάκανο, από άγνωστη αιτία, στη περιοχή καλή Αλχάδα, όπου έχουν γίνει απόπειρες εμπρησμού και στο παρελθόν. Έχουν ήδη σπεύσει δυνάμεις της πυροσβεστικής από Ιεράπετρα και Άγιο Νικόλαο καθώς και κάτοικοι και εθελοντές. Στη περιοχή πνέει θυελλώδης άνεμος, με αποτέλεσμα να έχει σχηματιστεί μεγάλο μέτωπο. Γίνεται προσπάθεια να περιοριστεί να περιοριστεί η φωτιά και να μην μπει παραμέσα στη καρδιά του δάσους.

(νεώτερα) στη περιοχή επιχειρούν μαζί με τις επίγειες δυνάμεις και ελικόπτερα. Έχουν καεί χιλιάδες στρέμματα δάσους, καλλιέργιες, μελίσσια, το δίκτυο ρεύματος, το δίκτυο άρδευσης ακόμα και παλιές αγροικίες. Όπως μας είπε κάτοικος της περιοχής, όσες μέλισσες γλύτωσαν δεν θα χουν τι να φάνε αφού κάηκε και η βλάστηση. Ακόμα μεταφέρθηκαν μαρτυρίες, ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας και ενώ η φωτιά βρισκόταν σε εξέλιξη, κάποιος συνέχιζε να βάζει φωτιές ανά 100 μέτρα.

Δυστυχώς οι φωτιές των τελευταίων χρόνων έχουν μειώσει πολύ την έκταση του δάσους, σε συνδυασμό με την ασυδοσία ορισμένων μελισσοκόμων τα πράγματα δεν θέλουν και πολύ να ξεφύγουν …. και αυτή η φωτιά θα χρειαστεί πολλές μέρες για να σβήσει τελείως.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos