Τα βουνά, όλο και πιο γυμνά70 στρέμματα καλλιεργειών αλλά και θερμοκηπίων έκαψε την Τρίτη (2/8) η φωτιά που άναψε στην περιοχή των Καλογέρων Ιεράπετρας και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.
Επενέβη άμεσα δύναμη της πυροσβεστικής από την Ιεράπετρα και αργότερα από τον ¶γιο Νικόλαο, μέλη της ομάδας διάσωσης Κρήτης, αλλά και των Σαμαρειτών.
Όμως λόγω του επικίνδυνου της κατάστασης ζητήθηκε η επέμβαση ελικοπτέρου και πιο βράδυ και δεύτερου, για να τεθεί υπό έλεγχο. Προβλήματα προκάλεσαν ο δυνατός άνεμος αλλά και οι ξεχασμένες νάρκες από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Την περιοχή επισκέφτηκε και ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης, Σεραφείμ Τσόκας, ενώ συντόνιζε ο Περιφερειακός Διοικητής Κρήτης της Πυροσβεστικής, κ. Βασιλείου.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενείξεις η φωτιά άναψε από σπινθήρες πυλώνων της ΔΕΗ.
Ερωτηματικά πάντως προκαλεί η δεύτερη σχεδόν ταυτόχρονη φωτιά στο στόμιο, η οποία όμως τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.
Ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Χριστοφακάκης δήλωσε την συμπαράσταση του στους συνδημότες οι οποίοι υέστησαν ζημιές και τους διαβεβαιώνει ότι ο Δήμος θα είναι αλληλεγγύως στη διεκδίκηση του δικαιώματος για αποζημίωση.
Ακόμη ευχαριστίες για την συνεισφορά στην αντιμετώπιση της φωτιάς προς; Τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Γενικό Γραμματέα περιφέρειας Κρήτης κ. Τσόκα, τους ¶νδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τους Εθελοντές Σαμαρείτες της Ιεράπετρας και την Ομάδα Διασωστών Κρήτης από τον ¶γιο Νικόλαο.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos