Το ελικόπτερο σε ρίψη

Από τη φωτιά

Χορτολιβαδική έκταση, αλλά και ελιές έκαψε η φωτιά που άναψε, άγνωστο πως για την ώρα, στους Πεύκους του Δήμου Μακρύ Γιαλού, το πρωί της Τετάρτης, (19 Ιουλίου). Οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι που έπνεαν στη περιοχή της έδωσαν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και πολλά μέτωπα.

Έσπευσαν 15 πυροσβεστικά οχήματα με 35 άνδρες από τη Σητεία, την Ιεράπετρα, τον Αγιο Νικόλαο, τη Βιάννο και το Ηράκλειο. Αρκετά βοήθησε και το πυροσβεστικό ελικόπτερο το οποίο σταθμεύει στο Ηράκλειο, με ρίψεις νερού σε δύσβατα σημεία. Η παρέμβαση αρκετών πολιτών έσωσε και το φαράγγι των Πεύκων από τη καταστροφή. Επίσης στη κατάσβεση βοήθησαν ομάδα των Σαμαρειτών.

Τελικά, μετά από πολύωρες προσπάθειες αργά το βράδυ η φωτιά ετέθη υπό έλεγχο, αφού έκαψε περί τα 70 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και 30 καλλιεργήσιμης, κυρίως ελιές. Κατά τον Δήμαρχο Μακρύ Γιαλού Γ. Χατζάκη, η ζημιά φτάνει τα 500 στρέμματα, αλλά και πολλά χιλιόμετρα δικτύων άρδευσης.

Βέβαια, τα καλλιεργημένα σημεία που κάηκαν, είτε είχαν καεί παλαιότερα, είτε είχαν καθαριστεί “τενιέντως” από τα πεύκα για να φυτευτούν ελιές.

Τα αίτια ερευνώνται.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos