Σε διαδικασία ρίψης

Ελικόπτερο

Μεγάλη έκταση έκαψε η φωτιά που έκαιγε από το πρωί, στην περιοχή νότια της Ανατολής μέχρι και το Στόμιο. Η φωτιά που ξεκίνησε κοντά από την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, μάλλον από αμέλεια, πήρε γρήγορα διαστάσεις, προς τα νότια, λόγω του ισχυρού βοριά που πνέει στη περιοχή και έφτασε μέχρι το Στόμιο.
Μέχρι στιγμής έχει κάψει χορτολιβαδικές, καλλιεργημένες και δασικές εκτάσεις, καθώς και αυτοκίνητα, θερμοκήπια και σπίτια. Βρίσκεται σε ύφεση, αλλά παραμένουν δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσεις.
Επίσης καλλιεργημένες και χορτολιβαδικές εκτάσεις έκαψε φωτιά στα Πιλαλήματα. Η φωτιά είχε πολλά μέτωπα και έχει κάψει ελιές, πεύκα και θερμοκήπια.

Προς στιγμή απείλησε και κάποια σπίτια στα Πιλαλήματα, αλλά μετά την επέμβαση των δυνάμεων, η φωτιά έσβησε πολύ κοντά στον οικισμό. Και στις δύο φωτιές βοήθησαν ελικόπτερα παρά τον ισχυρό άνεμο. Ο πρώτος απολογισμός μιλάει για μερικές χιλιάδες στρέμματα καμμένης έκτασης, αν και είναι νωρίς για ακριβή υπολογισμό.
Όλη η προσπάθεια κατάσβεσης έπεσε στη Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία χρησιμοποίηση δεκάδες οχήματα από όλο το νομό και το Ηράκλειο και μεγάλο αριθμό προσωπικού.
Νωρίτερα, εστία φωτιάς είχε εκδηλωθεί και στην περιοχή της Ελούντας, χωρίς ευτυχώς να λάβει μεγάλες διαστάσεις, χάρις την έγκαιρη παρέμβαση της πυροσβεστικής.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos