Χέρια Καθαρά, Μικρόβια Μακριά
κάποια κατασκήνωση

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης συνεργασιών και παρεμβάσεων στη κοινότητα και με στόχο την ευαισθητοποίηση του παιδικού πληθυσμού, μέσω ενημερώσεων σε θέματα Προαγωγής- Αγωγής Υγείας,

η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με τις παιδικές κατασκηνώσεις του Νομού Ηρακλείου, πραγματοποίησε ενημερωτικές εκδηλώσεις με θέμα την Πρόληψη Μετάδοσης Μικροβίων και τίτλο παρουσίασης «Χέρια Καθαρά – Μικρόβια Μακριά».

Ειδικότερα  πραγματοποιήθηκαν οι κάτωθι δράσεις:

  • Τη Δευτέρα, 7 Αυγούστου στην Παιδική Εξοχή Κοκκίνη Χάνι του Δήμου Χερσονήσου με υπεύθυνους Επαγγελματίες Υγείας την κα Μωραϊτάκη Δέσποινα, Επισκέπτρια Υγείας ΠΑ.Γ.Ν.Η. και την κα Φραγκιαδάκη Θεονύμφη, Νοσηλεύτρια της Μονάδας Υγείας Ηρακλείου
  • Την Πέμπτη, 10 Αυγούστου στις Παιδικές Κατασκηνώσεις «Ζωγραφάκη Village Park» με υπεύθυνους Επαγγελματίες Υγείας την κα Γουγουρέλα Ευπραξία, Παθολόγο του Κέντρου Υγείας Τζερμιάδων και την κα Μαυρόγιαννη Μαρία, Νοσηλεύτρια της Μονάδας Υγείας Ηρακλείου.

Σκοπός των δράσεων ήταν η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των παιδιών σε θέματα ατομικής υγιεινής και πρόληψης μετάδοσης μικροβίων.

Η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης ευχαριστεί θερμά τους Επαγγελματίες Υγείας για τη συμμετοχή τους και τους Υπεύθυνους των Παιδικών Κατασκηνώσεων για τη συνεργασία τους.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos