όπου καλλιεργούνταν τα φυτά της κάνναβης
όπου καλλιεργούνταν τα φυτά της κάνναβης

Οι φήμες για χασισοφυτείες σε θερμοκήπια υπάρχουν και ακούγονται εδώ και χρόνια. Όμως επειδή δεν υπάρχει ορατότητα, δεν ανακαλύπτονται τόσο εύκολα. Μετά από αξιολόγηση πληροφοριών, αστυνομικοί του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Αγίου Νικολάου, επέδραμαν σε θερμοκήπιο στη περιοχή του Περιστερά Ιεράπετρας, ανακαλύπτοντας 906 δενδρύλια κάνναβης, μιας νέας για τα μέρη μας ποικιλίας, η οποία ονομάζεται skunk. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών το κέρδος από αυτή τη φυτεία θα ήταν περί τα 1.800.000 ευρώ.

Συνελήφθησαν ντόπιοι, πατέρας και γιος. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της αστυνομίας:

Συνελήφθησαν, σήμερα (10.05.2016) το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου, δύο ημεδαποί ηλικίας 51 και 21 ετών, για καλλιέργεια φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης.

νέα για τη περιοχή φυτά, μάλλον εισαγόμενα
νέα για τη περιοχή φυτά, μάλλον εισαγόμενα

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδίου, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της αστυνομικής έρευνας, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε, σήμερα (10.05.2016) το πρωί, συντονισμένη επιχείρηση από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εξερευνήθηκε αγροτική περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας, όπου εντοπίστηκε θερμοκήπιο ιδιοκτησίας 51χρονου ημεδαπού, στο οποίο ανευρέθηκαν συνολικά 906 δενδρύλλια κάνναβης, ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 1,60 μέτρου.

Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ για την υπόθεση συνελήφθησαν ο 51χρονος ιδιοκτήτης του θερμοκηπίου καθώς και ένας 21χρονος, που βρίσκονταν εντός αγροικίας παραπλεύρως του χώρου, καθώς όπως προέκυψε  από τη διενεργηθείσα προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου καλλιεργούσαν από κοινού τα δενδρύλλια.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos