Από τη συνάντηση

Χατζημαρκάκης, Platini

Ο νέος Πρόεδρος της UEFA κ. Michel Platini πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στις Βρυξέλλες όπου είχε συνάντηση με τους ευρωβουλευτές που αποτελούν την ομάδα «Φίλοι του Ποδοσφαίρου».
Ο κρητικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων της Γερμανίας, Γιώργος Χατζημαρκάκης καλωσόρισε το νέο Πρόεδρο κατά την πρώτη του επίσκεψη στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ιδιότητα του ως σκιώδης εισηγητής για το σχέδιο έκθεσης που αφορά το μέλλον του Ευρωπαϊκού επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων ECON.

«Η επιλογή του κ. Platini είναι πραγματικά εξαιρετική για το Ευρωπαϊκό Ποδόσφαιρο καθώς το άθλημα και οι ομάδες έχουν μεγάλη προτεραιότητα για τον ίδιο» δήλωσε ο κ. Χατζημαρκάκης κατά την βραδιά υποδοχής του Προέδρου της UEFA ο οποίος κατά την ενεργό του δράση ως ποδοσφαιριστής είχε κορυφαίες διακρίσεις.

Ο κ. Χατζημαρκάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο Ευρωπαϊκό μοντέλο αθλητισμού, το οποίο κάνει ξεκάθαρο διαχωρισμό μεταξύ αθλήματος και επιχείρησης που λειτουργεί μόνο για το θέαμα.
Επίσης ο ευρωβουλευτής μίλησε για την αξιέπαινη προσπάθεια του νέου Προέδρου να συμπεριλάβει τις επαγγελματικές ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές ενώσες (Λίγκες) στην UEFA. Για τον σκοπό αυτό θέλει να ξεκινήσει ένας στενός διάλογος μεταξύ της Επιτροπής της UEFA και των ευρωπαϊκών λίγκα.

«Ο Platini θέλει να αλλάξει το πρόσωπο του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου, να του δώσει καινούργια και φρέσκια πνοή και αυτό είναι πολύ θετικό», σχολίασε ο Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Να σημειωθεί τέλος, ότι για το ίδιο θέμα ο ευρωβουλευτής είχε συνάντηση στην Αθήνα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Super League κ. Πέτρο Κόκκαλη, κατά την οποία αντάλλαξαν απόψεις για το σχέδιο έκθεσης του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos